18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Любо Бомбата с нов трик: Уволни адвокатката си с мълчание

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Отвод на служебния защитник провали старта на процеса срещу „бомбаджията“ Любомир, който изпразни района на Централна гара в Пловдив след сигнал за взривно устройство.
Още в първите секунди служебната му защитничка сама пожела да се оттегли от процеса. Като причина посочи отношението и поведението на Любомир, пише „Марица“.

„Той въобще не иска да разговаря с мен, отказва да го защитавам. Има недоверие в мен. Поради това моля да бъда освободена“, заяви адв. Георгиева.
Представителят на прокуратурата посочи, че според него това му поведение към не е част от стратегията на Любомир да се представя в определена светлина пред съда и да протака процеса.

Съдът уважи молбата на служебната защитничка и отложи първото заседание по делото за 12 май от 14.30 часа. През това време ще се изиска от Адвокатска колегия – Пловдив да изпрати друг служебен защитник, тъй като защитата на Любо по настоящето дело е задължителна.
„Бомбаджията“ остана доволен от резултата. На излизане каза на униформен, който беше призован като свидетел: „Мен държавата ме издържа, таралясник!“.

Проверка по рама

Днес трябваше да бъдат разпитани свидетели, както и да се произнесе вещо лице с психиатрична експертиза, но това ще се случи следващия път при добро стечение на обстоятелствата.
На въпрос доколко Любо може да протака делото с играта „не искам този, адвокат“, прокурорът посочи, че не се знае колко дълго ще продължи. Процесът може да се превърне в прецедент, тъй като Любо целенасочено може да не одобри нито един служебен защитник.

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ