17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Лютив червен пипер, живовляк и чесън – трите топ лека 

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Червеният лютив пипер притежава удивителни свойства, които няма нито едно лекарство. Той разширява кръвоносните съдове, когато са стеснени, и ги стеснява, когато са разширени, т.е., прави именно това, което е нужно на организма. Най-ефективното средство за засилване на кръвообращението.
По принцип се препоръчва сушен лютив червен пипер.

• Сок от прясно изцеден лютив пипер понижава всякакво повишено кръвно налягане. Само няколко капки овладяват хипертонична криза, докато при термична обработка тези качества се губят, дори и спиртовият извлек няма нужния ефект. Що се отнася до хроничната хипертонична болест, тук е нужна промяна и на начина на живот. Освен обилна употреба на червен пипер, чесън и джинджифил, се налага и преразглеждане на режима на хранене и периодично 1 ден в седмицата режим само на вода. 

• При недостатъчно кръвообращение в долните крайници опитайте да потопите краката си в съд с гореща вода и обилно количество лютив червен пипер. С такива пиперени бани са се лекували преди 6000 години.
• От древни векове в Мексико и цяла Латинска Америка сърдечноболните си носят в джоба шишенце със спиртова (с водка) настойка с лютив червен пипер и вместо нитроглицерин, с пипетка приемат 2-3 капчици за овладяване на пристъпа. А индианците в Америка приемат лютив пипер в горещината, за да се охладят, и в студа, за да се сгреят. 

• Стомашни и чревни кръвотечения, дори повръщане на кръв се лекува с чаена или супена лъжица червен лютив пипер с чаша гореща вода. Пиперът се разтваря във водата и се изпива наведнъж.
• Можете да промивате очите си, само че с настойка от паприка (сладък червен пипер), в слаба концентрация. Тя възстановява и засилва кръвообращението в очите. Особено при уморени от компютър очи. Между другото, едва ли знаете, че сълзотворният газ, използван от полицията, съдържа аерозол от леко лютив пипер.

Проверка по рама

• Живовлякът е уникално средство при ухапване от змии и пчели. Както и при остри септични възпаления, флегмони, абсцеси. Отровното ухапване, както и гнойният флегмон могат да заразят кръвта и да застрашат живота.  Това уникално растение е използвано като лекарство още през първи век от новата ера от арабски, персийски, гръцки,  римски лекари. Не е правилно налагането на цели листа от растението.
За да окаже лечебно действие, листата от живовляк се смилат на машинка за месо, за да се получи зелена каша, която се налага на засегнатия участък. От векове северноамериканските индианци при смъртоносно ухапване от отровно влечуго са използвали живовляк, след което отокът преминава за половин час. А при гноен флегмон, когато официалната медицина предлага ампутация на ръка, преминава за една нощ. Ухапването от пчела пък минава моментално.

Проблемът е, че свежият живовляк го има само през лятото. Затова този ефективен антибиотик и антидот трябва да се суши през лятото или да се приготвят спиртови извлеци, за да си го има човек винаги под ръка. Спиртовият извлек може да се пази вечно. Приготвя се много лесно: трилитров буркан се напълва догоре с пресни добре измити листа от живовляк, след което се заливат с обикновена водка. Това е всичко. 

• Чесънът е универсален антибиотик. Действа както на бактериите, така и на вирусите и гъбичките. При гъбички по ноктите натривайте с чесън и толкова. При всякакви кожни инфекциозни болести натривайте с чесън. При грип и простуда – чесън, при възпалени бели дробове – също.
Помага и при всякаква гнойна инфектирана рана. Нито простуда или белодробно възпаление, бъбречно възпаление,  дори менингит няма да устоят пред чесъна. Всичко е в дозата. При остри инфекциозни вирусни заболявания и още повече при възпаления на белите дробове трябва да се изяжда по една скилидка на 10 кг тегло – за едно денонощие. Най-добре в суров вид, може и да го посварите, или да си приготвите чеснова вода. В крайна сметка, сварете във вода 10 глави чесън и яжте и пийте цял ден.   

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ