20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Магнитни бури и слънчеви изригвания – Как да останат само като лош спомен?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Повишената активност на магнитните бури са истинска напаст за немалък дял от хората. Тук обаче ще представим много подробно и полезно абсолютно всичко, което ви е полезно, за да се преборите с тях. Както и обезателно ще ви посочим начин, по който да откриете с точност в кои дни ще се появат магнитни бури.
Колко процента от населението е под влиянието на магнитните бури и защо

Прието е, че близо 47 % от хората попадат под въздействието на магнитните бури, а в последно време броят им расте. Не всички от тях знаят, че личното неразположение, повишената нервност, нарушенията в съня, физическа слабост и меланхолия, липса на концентрация, са повлияни или подсилени от магнитните бури. Обръщаме внимание на това, че при някои хора различни видове дискомфорт могат да бъдат забелязани два дни по-рано преди избухването на магнитната буря, а при други – в окото на бурята.
Магнитните бури обаче могат да бъдат преодоляни – със съвсем малки усилия човек би могъл да се адаптира и потуши реакцията си към магнитната буря, ако изгради разумни навици и правилни стратегии за справяне. Истината е, че тези навици са не просто полезни, а силно необходими и ще повлият на доброто ви здравословно състояние по такъв начин, че не само когато се разразяват магнитните бури, а винаги в ежедневието да сте в много добра кондиция. Затова тук ще изброим онова, което ви е нужно да знаете за магнитните бури и какво да приложите, за да се сблъскате с победен изход с тях.

Интересен въпрос: Метеочувствителни ли сте?
Ако се окаже, че магнитните бури ви докарват до неприятни състояния, то определено вие принадлежите към хората, които страдат от повишена метеочувствителност. Подобно обстоятелство не трябва да предизвиква притеснения – всъщност почти половината от населението са метеочувствителни.

Проверка по рама

Какво е най-характерното за тях? За тях има множество изследвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят така:
Метеочувствителните хора страдат от различни промени в менталното състояние, както и физически дискомфорт, когато има различни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма влажност или прекалена сухота на въздуха, силните жеги или настъпващият студ, слънчевите изригвания им влияят в по-голяма степен, в сравнение с други.

Метеочувствителните хора в повечето случаи са малко по-емоционални. Понякога страдат от болезнени усещания в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Нерядко имат проблеми със заспиването нощем. Характерна за тях е също по-ниска работоспособност, разсеяност и трудности при концентрация. Натрапчивото чувство за задух е често срещано.

Хроничните заболявания са силно изразени при хората с изразена метеочувствителност. Например ако имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални дисбаланси – в такъв случай промените във времето ви въздействат негативно . Магнитните бури са мъка за хипотониците – хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват неприятна слабост, проблеми със съня и проблеми с апетита по време на магнитни бури или други климатични амплитуди.
Ако принадлежите към този тип персоналност, не е време за притеснения: ето какво различни изследователи съветват да направите по време на магнитните бури.

Най-добрите стратегии, за да облекчите въздействието на магнитната буря?

Магазин за Акумулатори

•Какви хранителни вещества да приемаме по време на манитна буря
Какво ще има в чинията в дните на магнитни бури и близките дни около тях, е от изключително значение за тонуса ви. Диетата, която бихме ви посъветвали да спазвате, е всъщност приятна и полезна. Всъщност тя е подходяща за всеки ден и месец, но ако не може да я спазвате непрекъснато, то поне в дните на магнитни бури се придържайте към следните хранителни продукти.

– Добавете към менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително подходящ вариант са стафидите, кайсиите и печените ябълки. Много добре оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий.

– От домашните гозби, от варивата сега е перфектният момент за боб и леща. Тези варива действат облекчаващо в дните с магнитни бури.
– Хлябът: По-правилният избор е да е ръжен, защото включва витамините от групата Б, които имат силно въздействие за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия хляб поне в тези дни.

– Чайове и билки: Изборът е много голям, но тук ще ограничим до основните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може дори да си направите кипяща смес от няколко билки, които влияят наистина добре.

– Закуската е нещо, което е много важно за вас в този момент . Направете си нещо с царевично брашно. Ако сложите в кашата мляко, внимавайте за това да е нискомаслено.

– Редуцирайте месото, да се приема повече риба.

• Изградете тези навици – и ще бъдете добре по време на бурите

По време на магнитните бури постарайте се да си почивате повече. Следете внимателно съня си и не правете компромиси с него – както през нощта, разбира се, така и, ако имате такава възможност, предайте се на лукса на следобедната дрямка.

Разходките са от първостепенна важност, както и чистия въздух. Ако има наблизо парк или най-добре екопътека, сега е точният момент. Не е задължително разходката да е дълга, но едни разведряващи 30 минути ще са ви напълно достатъчни. Ако случайно не ви е до разходка и предпочитате да сте си вкъщи, то една поне пет минутна гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате влиянието на магнитните бури. Минералните бани ще ви въздействат добре също.

Консумирайте в по-малък мащаб, или отстранете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Ако пушите, редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекалено солени храни.

По-малко физически натоварвания. Редуцирайте кибиченето пред телевизора, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане – тогава дръжте устройствата настрани.

Половин таблетка аспирин, освен ако не дразни стомаха ви, ще има хубава роля в стратегията ви.

Можете да си вземате контрастен душ, тоест да редувате топла и студена вода в хигиенните ви навици.

Никак не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки нещо, което не ви е необходимо. Кофеинът както се знае, не е препоръчителен по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

Ключови решения не вземайте и карайте кола само ако не можете да се придвижите с градски транспорт или пеш.

Информацията за бурите – ето тук

Навярно сте установили, че в информационните портали е наситено с съобщения за магнитни бури. За съжаление обаче в тях рядко има доза истина. Съществува един-единствен метод да се информирате за бурите – той е на страницата на НИМХ на БАН.

Ето тук

.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ