Криминални

Майката на изчезналия бизнесмен Бургазата: Пиеше лекарства за депресия

„От вчера сутринта изчезна. Разбрахме малко по-късно, защото си е оставил всичко – документи, пари. По обяд брат му разбра. Не мога да си обясня какво се е случило. Весо преди няколко месеца имаше проблеми. Започна да пие лекарства за депресия или нещо подобно. Не съм много сигурна. Но беше добре. Изключено е да се самоубие. Познавам си детето“, каза Зора Петрова, майка на изчезналия бизнесмен Весо Петров-Бургазата, пред „Флагман“.

По-малкият му брат му Здравко, който живее в същата къща, в този момент е в РУ-Созопол, за да подаде сигнал. В 09:30 ч. тази сутрин изминаха 24 часа от мистериозното изчезване на Весо Петров. Никой от близките му дори не подозира къде се намира. Те имат съмнение, че е отвлечен и нещо лошо се е случило с него.

Весо и брат му Здравко били неразделни. Разликата между тях е 2,7 години. Чували се по няколко пъти на ден.

За последно Здравко разговарял с брат си в неделя около 09:15 ч. В 09:30 ч. му звъннал втори път, но никой не отговорил. Около 11:00 ч. пак позвънил и пак никой не приел обаждането. Това притеснило Здравко и той отишъл до жилището на брат си – къща в местността Червенка до комплекс „Свети Никола“. Там Здравко открил само 7-годишната му дъщеря, а от Весо нямало и следа.

На масата в хола били оставени личните му документи и пари. Липсвал само ключът за автомобила му – джип Порше Кайен.

Весо само преди няколко дни се върнал в Черноморец. Той по традиция прекарвал зимите в София, където развива строителен бизнес, а през лятото се връща в морския град.

Последните 6 месеца обаче били тежки за него, тъй като получил обвинение за побой, лежал в ареста, а впоследствие бил под домашен арест. Едва преди няколко дни мярката му за неотклонение била променена с парична гаранция.

Биографията на 50-годишния Весо Петров – Бургазата от Черноморец буквално ври от събития през целия му съзнателен живот, които неизбежно са го тласкали към трагедията, която се разиграва от вчера насам в родния му град.

Безспорен факт е, че двамата братя Весо и Здравко Петрови са развивали сериозен строителен бизнес през годините. Строели са еднофамилни къщи в Черноморец от луксозен тип, към този момент довършвали голяма жилищна кооперация в бургаския ж. к. „Изгрев“.

„Строяха също така в София, преди години имаха мандра и изпълняваха логистиката на фурна със софийски собственик, на територията на Черноморец. За съжаление по-малкият с 2 години Здравко беше по-сериозният и работлив, докато Весо се увличаше по скорострелното печалбарство. Той е невъздържан и често пребиваше някого без особена причина“, разказа близък до семейството приятел от Черноморец.

Миналата година, въпреки че имали достатъчно имоти и пари Весо Бургазата постъпил на работа във фирма за бързи кредити и с хъс събирал непогасените вноски от длъжниците. Често познатите му го виждали превъзбуден, състоянието му показвало, че върви към дъното.

В края на октомври Весо и дългогодишният му съратник от София – предприемачът Константин Ралев, опитали да вземат около 300 хиляди евро от бургаски бизнесмен, който също строи в Черноморец и има огромно влияние в бранша. Ралев е същият предприемач, който през 2015 г. взриви държавата, че е бил измамен от двама свои съдружници във фирмата, в която той държал 60% от строежа на 34 имота в апарткомплекса „Форест гардън“ – в непосредствена близост до къмпинг „Черноморец“.

Той оповести тогава, че съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд е допуснала зад гърба му да се проведе общо събрание, след което тези имоти са продадени за 140 хил. евро, при условие че са стрували поне 3 млн. лв. След това обаче Ралев се установил окончателно в Испания и така до ден-днешен не става ясно дали отношенията между него и бившите му съдружници са уредени.

Към настоящия момент Константин Ралев се намирал в хотел „Блу бей“ в Созопол, където според наш източник е управител на ресторанта. Тези дни Ралев често бил срещан с Весо Бургазата, който също преди около седмица се прибрал в Черноморец от София и започнал да стяга морската си къща за сезона, където смятал да остане с втората си жена, с която също е разведен, както е станало с първата, от която има 18-годишна дъщеря.

Втората му жена и 7-годишната им дъщеричка също пристигнали с него, което правело добро впечатление на роднините му, защото напоследък Весо все бил в лошо настроение и унил. Причината да изглежда така е пребиваването му зад решетките на Бургаския затвор тази зима, с последвал домашен арест до края на март. Преди това Бургазата има дебело криминално досие, няколко условни присъди за побоища, а преди години е лежал в затвора и за опит за грабеж.

Пикът в криминалната биография на Весо е от края на октомври миналата година, когато заедно с Ралев опитали да вземат от техен бивш партньор в Черноморец 300 хил. евро. Те твърдели, че този човек им дължал пари от сделки по продажби в апарт комплекс „Съни айлънд“, намиращ се на отсрещната страна на „Форест гардън“. Весо няколко дни по-късно пристигнал в гаража на този бизнесмен в Черноморец, който бил устроен и като офис.

По това, което е описано в жалбата до прокуратурата, става ясно, че има натрошени ребра, цепната вежда и множество други по-леки наранявания. Весо настоявал за 100 хил. евро, за да го остави на мира. Той обаче не знаел, че в гаража са монтирани видеокамери със звукозапис, след което веднага е бил прибран на топло за 2 месеца в ареста на бургаския затвор, а после с гривна вкъщи за още 3 месеца.

Именно в периода след излизането от този арест Весо не се чувствал добре. Хората, които го познават добре, смятат, че е изключено да е отвлечен и убит, също така и че той би се укрил, изчезвайки зад граница с джипа си „Порше Кайен“, оставяйки всичките си документи и ценни вещи у дома.

В събота вечерта Весо завел на ресторант 7-годишната си дъщеричка. Жена му тръгнала внезапно за София, тъй като й възникнал неотложен ангажимент, по думите на самия Весо пред близките му. Сутринта в неделя Весо казал на детенцето си, че излиза до магазина. След като до обед не се прибрал, детето алармирало своя братовчед – сина на чичо си Здравко.

Вчера в късния следобед втората съпруга на Весо се е прибрала от София, тя и братът Здравко към момента се намират в РУ-Созопол и помагат за издирването.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort