2.8 C
София
вторник, януари 31, 2023

Майката в Испания, а безработният син: Напих се, откраднах – мама ще плати!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Гурбет, безработица, скука, грижи. Обилно поливане с алкохол на ежедневието и формиране на лицето на съвремието в обезлюдяващата планина чрез абсурдни на моменти случки и събития.
„Не искам да влизам в затвора. Майка ми работи в Испания, тя ще ми помага. Ще започна да се лекувам от алкохолизъм. Като откраднах, също бях пиян“.

Думите на млад мъж в съда. С основно образование, безработен, живеещ в родопско село. Изправен пред Темида след като отпразнувал рождения си ден, пише 24rodopi.com.
Тогава той се събрал със свой приятел край селото и от сутринта започнали да надигат чашите. След значително количество, интерес у мъжа събудило стадото на негов комшия, което той прибирал в обора в късния следобед. Алкохолът проговорил в съзнанието на родопчанина и той решил да задигне едно от общо 40-те агнета на фермера. Промъкнал се в неохраняемия обор и излязъл от там с агне, преметнато на гърба му. Животното било около 35 килограма.

Заедно с авера си отишли до местност с чешма, край която имало съградено огнище за чеверме. Заколил агнето, одрал го, сготвили с другаря дробове и друга карантия, набучили го на шиш и започнали да го въртят над въглените. Продължили здравото пиене, а към осем часа вечерта, рожденикът вдигнал шиша с останалото месо и го отнесъл към дома си, в къщата на майка си.
При проверка вечерта, собственикът разбрал за кражбата и подал сигнал в полицията. Униформените пък бързо достигнали до извършителя.

Проверка по рама

Щетите на стопанина били платени от майката на безработния, гурбетчийка в Испания.
Той пък успя да получи снизхождение от магистратите в Девин, въпреки, че преди година задигнал мобилен телефон.

Съдът го наказа с глоба в размер на 1000 лева.

Криминално

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ