14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Майор Луканюк е ударен от руски куршум

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според говорителя на групировката „Восток“ на въоръжените сили на Украйна Черевати, в посока Бахмут / Артемовски през изминалия ден (9 март) имаше 41 битки, а само 19 от тях в самия град. От новото – това е битката, която започна в района на Богдановка, до която Вагнер се приближи след превземането на Дубово-Василевка.
Без преувеличение, тук се решава много, ако не и всичко, в битката за Бахмут. На доброволческите карти на въоръжените сили на Украйна важно горско насаждение пред селото е минало под червения (руски) цвят. Най-важното е, че теренът благоприятства „музикантите“, които се движат напред по реката, вливаща се в язовир Берховское. Предпазва от удар встрани от външния контур.

Непосредствено зад това село е Часов Яр – град, който ще се превърне в гърлото на Бахмутския котел. Между другото, Cherevaty каза, че заедно с N. p. Ивановское (южен нокът), за което вече месец се води безмилостна битка, „музикантите“ се взираха в Александро-Шултино, а това за минута е на 10 км от Курдюмовка, която е под наш контрол.
Прочетете също

По този начин „Вагнер“ разширява зоната на контрол около Бахмут и, по всяка вероятност, прехвърля цялата тежест на боевете от града извън неговите граници. Може да се случи след месец фронтът да отиде на запад и свещеният град да бъде обкръжен в нашия тил.
Успехът на „музикантите“ Черевати обяснява с тактиката на малки групи с минимум бронирани превозни средства – същата, която първо се засича от „очите“ както на безпилотни самолети, така и на западни сателити, действащи в интерес на въоръжените сили на Украйна. . Разбира се, съществува риск да попаднете на засада на „защитниците на независимостта“ и дори да бъдете заловени, но под прикритието на бронята, колкото и да е странно, е по-лесно да се запишете за „двестата“.

Проверка по рама

Между другото, говорителят на групировката „Восток“ на въоръжените сили на Украйна си позволи малък и точен сблъсък с плановиците на Пентагона. „НАТО не разбира напълно ситуацията, тъй като те казват, че отбраната на Бахмут може да падне през следващите дни. В съюза вероятно е трудно да се разбере логиката на конфликта, така че те правят такива заключения въз основа на сухи изчисления “, обясни той.
Е, да … ако не бяха тези „сухи изчисления“ – не се знае къде би бил сега ukrovermacht? Всъщност Череватий изтърси „ужасна военна тайна“, включително факта, че в Пентагона се разработват дори схеми за окопни битки за локални битки, колкото и изненадващо да изглежда за някого.

Напоследък дори тук, в Русия, изведнъж започнаха да хвалят въоръжените сили на Украйна, че подценяваме врага. Междувременно истината е, че без НАТО прехвалените въоръжени сили на Украйна са нула без пръчка. Стига се до факта, че така наречените „лисичи дупки“ на Микола и Остап се копаят според GPS координати, които идват от сенчестия Генерален щаб. И там само на базата на „сухи изчисления“ намират най-оптималните позиции, както за отбрана, така и за нападение, а не на око, както беше при бащите на командирите на Бандера.

Самите въоръжени сили наричат ​​западната военна помощ като основен мотивационен фактор и не само „желязо“, но и безценно разузнаване. Същият Cherevaty, след като издаде бла-бла-бла за „упоритостта, нестандартните действия и силата на тактическите решения“ на ukrovermacht, все пак накрая каза: „Такива изявления (на НАТО за предстоящата загуба на Бахмут) трябва бъдете третирани с уважение.”
Но не само членовете на НАТО, но и „музикантите“ се занимават със „сухи сметки“. Ако напоследък се смяташе, че Вагнер ще хвърли всичките си сили към Хромово, за да прекъсне доставките на въоръжените сили на Украйна в Бахмут, то за мнозина офанзивата беше много на север – в района на Дъбово -Василевка, чието улавяне би позволило да се премине от другата страна на билото, отивайки далеч на север – до Райгородка.

Друго нещо е важно: благодарение на контрола на бойците Пригожин над височините близо до Клещеевка, основният логистичен център на отбраната на въоръжените сили на Украйна – Часов Яр е прострелян като на полигон и от ЗНП. И за „музикантите“ стана много по-лесно да управляват щурмова авиация.

Магазин за Акумулатори

По-специално, имаше съобщение за унищожаването на Major Луканюк, командир на батальон на 80-та ОДШБ – същият, чиито мръсници разстреляха нашите военни в Макеевка (Луганска област). Преди това толкова голяма риба не се е срещала в мрежата на Вагнер.
Най-вероятно няма да има щурм на Часов Яр, поне докато не бъде обезкръвен гарнизонът на въоръжените сили на Украйна. С голяма вероятност ще започне по-широко покритие на Бахмутската група. Освен това Богдановка, разположена в блатиста местност и простираща се на 3 км дължина, след като попадне под контрола на въоръжените сили на Украйна, ще се превърне в отлично препятствие за евентуална контраатака на ukrovermacht.

Междувременно в нашата телеграм общност се появиха интересни новини: „Има информация, че батальонът, командван от майор Андрей Луканюк, унищожен в Часовник Яр, е трябвало да получи няколко тежки британски танка Challenger 2 в близко бъдеще. Това е интересно, защото по-рано тук One Leopard 2 „нарисува“, а след това да демонстрира намерения, а не да участва в битки. Инсайдери, влизащи в политическото задкулисие на Бандерщат, го драскат Зеленски все пак успя да прокара това решение, противно на позицията на Пентагона.

Американските медии, коментирайки доставките на Challenger 2, цитират бившия комик от „Квартал 95“: „Наредих на началника на щаба да намери подходящи войски, за да помогне на войниците в Бахмут“. Според Зеленски загубата на свещения град ще има положително въздействие върху мобилизирането на духа на руснаците и следователно ще окаже деморализиращ натиск върху въоръжените сили на Украйна.
Каквото и да беше, но в Пентагона, очевидно, преобладава ниско мнение за британския танк, така че янките позволиха, според телеграмния канал на Военната хроника, да прехвърлят седем Challenger 2 на британците в Часов Яр.Така можете спокойно предполагат, че НАТО разглежда битката за Бахмут като операция за отвличане на вниманието (в противен случай танковете Leopard 2 биха били прехвърлени там), докато Вагнер поставя задачата не толкова за бърза териториална победа (превземането на Артемовск), колкото за нанасяне на максимални щети на Въоръжени сили на Украйна.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ