3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Малцина знаят, но това е лош навик при спане

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всички знаят, че здравият сън е изключително важен за здравето. А редовното недоспиване отслабва отслабва имунитета ви и може да доведе до здравословни проблеми. Ето защо трябва да се погрижим да спим в пълен покой, на удобна възглавница и с топла завивка.
Оказва се обаче, че макар да са изпълнени всички тези условия, все пак може да имаме един лош навик, който да нарушава качеството на съня ни.

Добре е да го правите от време на време, ако ви е студено, но не го правете твърде често, тъй като забавя кръвообращението и може да причини някои кожни инфекции.
Ето как се отразява на тялото:

Влияе на кръвообращението
Чорапите затоплят краката ни, което може временно да засили кръвообращението. Но ако носите чорапи дълго време, ефектът е обратен, така че кръвният поток намалява.

Проверка по рама

Риск от кожни инфекции
Обърнете внимание на вида плат, от който са направени вашите чорапи. Синтетичните материали, като полиестер или найлон, не са удобни за кожата и не позволяват на краката ви да дишат.

Нощното изпотяване е доста често срещано явление и ако спите под тежки завивки, влажната и топла среда създава идеалната среда за размножаване на бактерии, които могат да засегнат краката ви.

Ако някакви силни химикали, като багрила и смоли, са били използвани за направата на вашите чорапи, има вероятност да получите дразнене и обрив.
Ако еластичните ленти, които придържат чорапите към краката ви, са твърде стегнати, може да се събудите с болезнени червени петна.

Като всяко тясно облекло, чорапите със стегнати еластични ленти могат да ограничат притока на кръв, причинявайки подуване.

Магазин за Акумулатори

Влияе на телесната температура
Когато почивате през нощта, тялото продължава да работи и много неща се случват, докато спите.

Температурата на тялото се променя няколко пъти през нощта и ние спим по-добре, когато е по-хладно.

Ако носите чорапи, които не са направени от дишаща материя, телесната ви температура може да се повиши и да наруши съня ви.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ