19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

МЪЛНИЯ: Костадин Костадинов иска разпускането на провалените ПП-ДБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че партията му ще внесе искане в Конституционния съд за разпускането на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Така той отговори на вчерашното отворено писмо на Българския хелзинкски комитет, подписано от 121 души, в което се иска политическата сила да бъде обявена за противоконституционна и да бъде разпусната.
Във видео, публикувано в страницата на „Възраждане“ във „Фейсбук“, видимо изнервеният Костадинов на няколко пъти се обърна с грозни епитети към подписалите се под искането. Според него те не са никакви интелектуалци, както се били представили, а „паплач“.

„Голяма част от тези хора са активисти на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Тъй като от тази коалиция се страхуват да пуснат директно срещу нас подобен сигнал, те използват тези т.нар. интелектуалци“, каза Костадинов и добави, че ще пусне сигнал срещу всеки един от подписалите се под писмото, за да бъдат разпитани от прокуратурата.
След като сигналът до Конституционния съд бъде изпратен, „Възраждане“ ще пусне и подписка в подкрепа на искането си.

„Ще цитирам бившия американски президент Доналд Тръмп. Той казваше „те не идват за мен, те идват за вас“. Сега е същото – те не идват за „Възраждане“, идват за вас“, добави Костадинов, без да уточнява кога и по какъв повод Тръмп е произнасял тези думи.
Материалът МЪЛНИЯ: Костадин Костадинов иска разпускането на провалените ПП-ДБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ