България

МЪЛНИЯ в Новините Днес: Трима от ГЕРБ в новия списък „Магнитски”?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Трима високопоставени гербаджии фигурират в актуализирания списък на корумпираните, които ще попаднат под ударите на глобалния закон „Магнитски”.

Новината сподели единствено пред Новините Днес дипломатически източник, настоял за анонимност.

Вече е обществена тайна, че назначени за милионери патерици на Бойко Борисов и политици от шайката са сред първите мишени на US закона, борещ корупцията по високите етажи на властта.

По непотвърдени официално данни новите покосени от закона щели да са бивш министър, едър бизнесмен от хунтата и кмет от ГЕРБ.

Както вече Новините Днес писа, САЩ подготвят продължение на списъка с олигарси около Борисов, които ще пострадат заради корупцията сред бившите управляващи, в която са затънали до шия, докато пълнят чекмеджета и офшорни сметки с откраднатото от народа.

Неофициално в парламента се носят слухове, че неколцина бивши министри от ГЕРБ и ДПС били кандидати за новия американски списък „Магнитски“ заради компрометираните обществени поръчки за милиарди, сред които най-голямата издънка на шайката – руският „Турски поток“, глътнал 3,5 милиарда лева, уточни източникът на Новините Днес.

Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в списъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях.

Финансовите институции могат да отнесат и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили трансакции на санкционирани лица.

Материалът МЪЛНИЯ в Новините Днес: Трима от ГЕРБ в новия списък „Магнитски”? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort