13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Марихуана за близо три милиона лева е разкрита в Несебър

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Общо четиридесет пакета марихуана, с общо тегло 200 кг, са разкрити и задържани на територията на Несебър при акция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и служители на Областната дирекция (ОД) на МВР в Бургас.
Количеството е най-голямото, залавяно в областта, в последните десет години. Ако бяха стигнали до пазара, печалбата от пакетите, всеки от които по пет кг, би доближила около три милиона лева. Това съобщиха на пресконференция днес в Бургас прокурорите Георги Чинев, Ангел Георгиев и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, предава БТА.

По случая се е работило от месеци. Задържани са петима; четирима живеят на територията на Бургаска област, един е от област Добрич. Последният е производител на растенията.
Старши комисар Калоянов уточни, че той е имал лиценз за производство на индустриален коноп, но откритата марихуана нямала нищо общо с него, тъй като растенията са били с високо съдържание на тетрахидроканабинол.

Извършени са тринайсет претърсвания и изземвания, както и лични обиски. Разпитани са много свидетели. Внесено е искане за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо петимата задържани, каза наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев.
Единият от задържаните е привлечен като обвиняем за ръководител на организирана престъпна група.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ