България

МАРШ В СЪДА: Красимир Дачев държал работниците си полугладни (колко богат е сенчестият бизнесмен?)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Одиозният ДС милионер Красимир Дачев открито се подиграва на своите работници в присвоената „Свилоза”. Това пише читател на Новините Днес във връзка със серията публикации за престъпленията на беловласия приватизатор.

Гешев, пак спиш? Красимир Дачев опита да преметне топ румънски бизнесмен по схемата „Свилоза”

От писмото научихме, че бизнесменът с менте биография, който плаче за проверка от прокуратурата и НАП, се гаврел със служителите си, които държал в „развъдна кондиция” (негов термин, който обяснява отношението към „простолюдето”), сиреч, в полугладно състояние, за да не се отпускат и да работят къртовски за неговите банкови сметки.

Новините Днес пита: Дачев, от коя година ти е членската книжка в БКП и какво е агентурното ти име в ДС?

Под „мъдрото” му ръководство някога процъфтяващата „Свилоза” е в руини – присвоената фабрика е заприличала на декор за военен филм при положение, че е монополист на европейския пазар!

На този фон милиционерският син и криминален приватизатор се хвали с имоти и имущество за милиони.

Откъде са парите?

Във връзка с провеждащото се разследване срещу други комични приватизатори – олигарсите Николай и Евгения Баневи, в началото на 2019-а в публичното пространство се появи и Красимир Дачев.

Сигнал на Новините Днес до НАП: Укрива ли доходи сенчестият милионер Красимир Дачев? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Баровецът с комунистическа закваска се изтъпани пред медиите и самодоволно обяви, че имението на Баневи, което се оценява на 6 млн. лв., било построено от него за нуждите на „Свилоза“, но впоследствие той се отказал от имота и го „шитнал” на Николай и Евгения.

Така парите се въртят между „правилните хора” – другарят Дачев продал палата на първия братовчед на тв звездата Любица Кулезич – другаря Банев, член на БКП и висш кадър на Хасковския окръжен комитет на ДКМС.

Новините Днес до прокуратурата: Красимир Дачев дал 6 млн. лв., за да „спести” 20 бона глоба? Какви престъпления прикрива ликвидаторът с изваждане от публичност на „Свилоза”?

Какво притежава Краси Космонавта

В различни интервюта Красимир Дачев говори за харчене на милиони наведнъж, в това число за подкупи, както вече Новините Днес писа. Сенчестият бизнесмен, например, парадира с ултра скъпи луксозни автомобили (имал 40!!!) и огромни финансови възможности.

Красимир Дачев лъсна в схеми на дървената мафия за 17 млн.! Как изсякоха Родопите?

Пробутаният в голямата игра от Исмет Фабан – Стария Фатик свищовски лекоатлет безцеремонно се хвали, че е купил скъпи имоти и яхта в Гърция, във връзка с което се представя за почетен гражданин на общ. Аристотелис – твърдение, което така и не намери потвърждение.

В битността му на новобогаташ Краси Космонавта, с какъвто прякор се сдоби след лъжата, че ще стане първият в Европа космически турист, притежава и голяма колекция картини и произведения на изкуството, дори напоследък организира публични разпродажби.

СИГНАЛ до НАП: Криминални сделки между Едоардо Миролио и Красимир Дачев щипнаха 10 милиона евро със „Свилоза – ЗИК” (СХЕМАТА)

Неведнъж чиракът на Стария Фатик е патил от нарушена връзка между устата и главата – най-безцеремонно грабителят на бизнеси се фука, че бил приятел на разнородна пасмина герои на новото време като Андрей Луканов, Илия Павлов, Георги Първанов, Сергей Станишев, Стоян Денчев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, братя Бобокови, Петя Славова…

Грабежът „Свилоза” – как Красимир Дачев открадна предприятие за $100 милиона срещу НУЛА ЛЕВА (СХЕМАТА + УЧАСТНИЦИТЕ)

Лек щрих е, че сенчестият милионер е скрит собственик на комплекс от къщи в Гърция. Прави се на „велик“ предприемач, но е затънал до гуша в гигантски кредити, категоричен е източникът на Новините Днес.

ПОРЕДИЦА на Новините Днес: „Бизнесменът“ Красимир Дачев, взимал акъл от Тодор Живков, лъсна в афера с фалшиви документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Благодатна за разследване от прокуратурата е и темата за това как беловластият схемаджия се превърна в най-големия собственик на частни гори в България?

В същото време, както вече Новините Днес писа, Красимир Дачев е пенсионер с официални доходи през годините като изпълнителен директор на „Свилоза“ и „Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг АД.

Призив на Новините Днес: Изтрийте корупционното петно „Красимир Дачев“ от герба на Свищов (МРЪСОТИИТЕ на приватизатора)

След всичко изброено дотук Новините Днес счита за наложително органите на НАП и прокуратурата да проверят:

1. Какъв е произходът на парите, с които Красимир Дачев е построил въпросното имение, което е продал на сем. Баневи, деклариран ли е сделката и платени ли са дължимите данъци?

2. Какъв е произходът на парите, с които Красимир Дачев е купил описаното по-горе имущество за милиони – автомобили, яхти, имоти у нас и зад граница, за което сам се хвали? Какъв е техният произход, деклариран ли е той и платени ли са дължимите данъци?

Милиционерският син Красимир Дачев се прави на бизнесмен с менте биография (РАЗСЛЕДВАНЕ)

3. Дали отново не става дума за схема за изпиране и легализиране на незаконно придобити средства конкретно чрез влагането им в строежа на сградата и последващата й продажба на сем. Баневи и връщане на парите у Красимир Дачев под формата на покупна цена на имота?

4. Дали не сме изправени пред схема за изпиране и легализиране на незаконно придобити средства чрез влагането им в скъпоструващи имоти и активи и връщане на парите у Красимир Дачев обратно чрез препродажба или узаконяването им в закупени имоти, автомобили и произведения на изкуството за милиони?

Мафия + бизнес: Гангстерът Исмет Шабан – Фатик прави Красимир Дачев милионер (ДОКУМЕНТ)

Предвид гореизложените факти считаме, че следва да се извърши и проверка какво е имущественото състояние и личните доходи на Красимир Дачев и какви разходи прави той с оглед констатиране дали разходите не надвишават съществено декларираните му доходи, което би било още едно доказателство за противозаконно отклоняване на средства и кумулиране на средства по незаконен начин, в това число чрез проверка на данъчните му декларации.

Участва ли Красимир Дачев в трафик на крадени автомобили? Защо личният му шофьор се оказа голям шеф в офшорки на назначения милионер? (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Материалът МАРШ В СЪДА: Красимир Дачев държал работниците си полугладни (колко богат е сенчестият бизнесмен?) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort