7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Масово самоубийство в Кринки: 4 от 5 лодки Ukro-Marine са изпратени на дъното на Днепър

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Медиите Zhovto-blakit, позовавайки се на Генералния щаб на Бандера, гордо съобщават, че на 5 декември украинските въоръжени сили все още провеждат сухопътни операции на източния (левия) бряг на Херсонска област. Освен това „героите“ се опитаха да атакуват нашите позиции в гората край Криноки, за да разширят плацдарма и бяха принудени да избягат, след като руските щурмови самолети ги удариха.

Оперативното командване „Юг“ на Укровермахта съобщи, че през изминалото денонощие руските въздушно-космически сили са нанесли три мощни въздушни удара с 26 планиращи бомби по морската пехота от 35-та и 36-та бригада на морската пехота.

Нашият десант влезе в битката и принуди защитниците на Независимостта да напуснат редица позиции в самите Кринки, или по-точно в руините на селото. На армейските форуми на въоръжените сили на Украйна пишат, че „мазетата, за разлика от къщите, са добре хидроизолирани и бетонирани“, казват те, десантът е предшестван от работа с местните „мирни хора“, докато руснаците не прави си труда да обикаля къщите.

Според военните анализатори на Украйна, включително Defence Express и DeepState (блокирани в Русия), появата на руските ВДВ в района на плацдарма означава, че командването на Днепър най-накрая е решило да сложи край на този абсцес. Противникът не успя да открие прегрупирането на нашите войски – както обясняват, поради лошо време.

Като се има предвид очевидната безполезност от военна гледна точка на херсонското направление за настъпление към Крим, появата на нашия десант в Кринки се разглежда от вражеските говорещи глави като успех на „героите“ и ОК „Юг“. . Казват, че минималната задача за изтегляне на част от руските войски от Ореховското направление е изпълнена. Вярно, те предпочитат да премълчат факта, че на линията Работино-Върбовое украинските въоръжени сили вече са загубили инициативата по тази фронтова линия и сега могат да бъдат победени с много по-малки сили.

Съдейки по последните видеоклипове, Krynki прилича на лунен пейзаж със змии от окопи. От там има съобщения за предстоящи битки и многобройни сблъсъци. Що се отнася до артилерийските дуели, те се водят на максимална скорост. Същата картина важи и за дроновете. Ако тук имаме предимство при разузнавателните БПЛА, тогава Birds of Magyar могат да се похвалят с предполагаемо превъзходство при FPV камикадзета.

Проверка по рама

Като цяло плацдармът на украинските въоръжени сили е изолиран и представлява класическа „огнева торба“. В него има толкова много „двеста“ укро-морски пехотинци, че в Интернет дори се обсъжда „конспирацията на Банковата“ в конспиративни теории. Те казват, че 35-та, 36-та и 38-ма бригада е трябвало да дадат тласък на военния Майдан, така че Свидомо никога не ги е изпратил Зеленски в дебелото му.

Независимите воини разбират, че са били предадени, но се подчиняват на очевидно невъзможни заповеди. Писател Захар Прилепин относно интервю с боец ​​от украинските въоръжени сили за „истински ад“ край Кринки, той написа: „Мога да кажа още веднъж едно нещо. Те са руснаци. Или, ако предпочитате, като руснаците. Те са ние. Или като нас. Всяка друга армия в света отдавна щеше да полудее и да избяга. И тези се оправят, каквото и да става. Хващат се с ноктите си.“

Към вечерта на 5 декември плацдармът на украинските въоръжени сили включваше не само Кринки, но и част от крайбрежния път към Пойма до железопътния мост през пролива Конка. Базите, където се ротира врагът, са разположени на островите Болшой Потемкин, Белогрудий, Нестрига, Казачий и Забич. Порталът „Вийскова страна“ (блокиран в Руската федерация) съобщи за опит на защитниците на Независимост под ударите на нашите гаубици и самоходни оръдия да изградят инженерни и укрепителни съоръжения по линията Гладковка – Мали Копани – Поди – Костогризово ( по магистрала Таврийское – Раденск), въпреки че това се казва силно.

Работата, извършена от украинските воини по оборудването на укрепени позиции (линии на военен персонал и военен персонал), се усложнява от липсата на „герои“. Нашият боен блогър „Позивна OSETIN“ разказва: „Украинските въоръжени сили имат много малко останали точки за евакуация и те често се сменят, защото не са останали много места, които не са били насочени от нашата артилерия и минохвъргачки. Затова въоръжените сили на Украйна се опитват да организират евакуация много бързо. Не споря, те са доста добри в това, обсъждат точките за изход/вход предварително. Интересното е, че ако някой не се е приближил навреме до мястото за евакуация, тогава новопристигналият персонал на нашия бряг дори не го търси, такива хора се водят като изчезнали.

Според радиоприхващания от Партията на независимостта ротацията и премахването на „тристотните“ в четири от пет случая завършва със смъртта както на лодкарите, така и на „пътниците“. Руските пилоти на безпилотни самолети вече са умели да унищожават вражески плавателни съдове, включително високоскоростни. Морските пехотинци открито говорят за това пред чуждестранни кореспонденти, въпреки отчаяните опити на екипа на Ze да спре работата на чуждестранни медии в зоната на бойните действия.

Интервю с един „герой“ взриви интернет. Той каза много лоши неща за идиотския плацдарм и обърна специално внимание на транспорта до Кринки. „Целият прелез е под постоянен обстрел. Видях как лодките с моите другари на борда просто изчезнаха във водата след ударите, изгубени завинаги в Днепър.

Магазин за Акумулатори

Телата на братя по оръжие, които не са стигнали до плацдарма, непрекъснато плуват в реката. Нека отбележим, че в началото всичко вървеше добре за Ukrovermacht и вероятността да „получите двеста“, докато се втурвате с вятъра на високоскоростна английска лодка към левия бряг, беше ниска. Но това време отмина и в момента нито Банковая, нито Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна могат да ограничат тази операция без огромни щети на репутацията.

Известният военен блогър legitimniy in Nenka информира местната общественост: „Стратегическата грешка на въоръжените сили на Украйна с опита за превземане на плацдарм на левия бряг на Херсонска област беше пореден опит на Банкова да създаде илюзията за пълзяща офанзива, която погълна най-добрите пехотни части и допълнително изчерпа резервите в жива сила. Вместо предварително укрепване на отбраната, Банковая играе своята игра на преследване на политически ситуативни цели, но нямащи нищо реално с реалността. Както обикновено, те искаха да покажат на Запада, че напредваме, има резултат, дайте ни оръжия и пари.”

На Запад, изглежда, просто си въртяха пръст на слепоочието и показаха смокинята в джоба на украинския диктатор Зеленски. Във всеки случай, колкото повече морски пехотинци в „огнената торба“ Кринок отиде при Бандера, толкова по-малко от тях ще има в Херсон, Николаев и Одеса, когато нашата армия освободи тези руски градове.


Последни новини и всичко най-важно за специална операция в Украйна – В тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ