България

Мата Хари Котето Захариева си вярва, че е геополитик – нападна Кирил Петков заради драмата с РС Македония

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият вътрешен министър Екатерина Захариева, споменавана като една от редовните Мата Хари в будоарите на Бойко, си повярва, че е геополитик и прибързано коментира резултатите от срещите на премиера Кирил Петков в Скопие.

В ГЕРБ се знае, че Катето е луда по Баце

„Новото българско правителство влезе в капана на Скопие да отчита псевдо напредък чрез множество срещи, заседания, обещания…”, пише Катето от с. Бошуля, която редовно запознавала бившия премиер с червените си прашки, с което Борисов дори се подиграл на всеослушание.

Котето Захариева забравя, че ГЕРБ нищо не постигна за десет години с Република Северна. Македония, а сега иска за няколко седмици и един ден преговори новото правителство да оправи нещата.

НОВО 20: Мата Хари Екатерина Захариева раздала 30 млн. на ГЕРБ-фирми без обществени поръчки

Проверка по рама

Вижте целия пост на Екатерина Захариева във фейсбук:

Ако трябва да обобщя пресконференцията на премиерите на България и на Република Северна Македония с едно изречение, то би било, че историята, промяната на учебните програми, преустановяването на езика на омразата, защитата на правата на македонските българи, реабилитацията на жертвите от комунизма, репресирани заради българското си самосъзнание и премахването на табели, съдържащи определения като окупатори, българи фашисти, остават на втори план.

Това са най-чувствителните и трудни за договаряне неща, но са де факто, сърцевината на Рамковата позиция и Декларацията на Парламента.

ОТКЪДЕ са парите? Екатерина Захариева строи имение в Гърция за 1 млн. лв. (това е „вицепрезидентът” на шайката ГЕРБ?)

Договореното уж днес изпращане на нота до ООН от РСМ за краткото име, не е договорено днес, а отне година и половина на колегите в Скопие. Предстои да видим в замяна на какви отстъпки от наша страна. Може би отстъпката е – най-съществените за България неща да останат на втори план, както днес вече и двамата премиери декларираха. Премиерът на РСМ заяви: „Историята ще бъде на втори план.“

Въпреки, че преди няколко дни МС отрече да се готви междуправителствено заседание след запитване от медии по повод пост на външния министър Османи, днес стана ясно, че такова ще има на 25 ти януари. На това заседание ще се договорят петте работни групи, които също не са новост, а са част от Договора от 2017 г.

Магазин за Акумулатори

Бой до спукване: Бутат хотела на Алепу, проектиран от мъжа на Екатерина Захариева („подпорната стена” умира)

До 60 дни ще има Самолетна линия София – Скопие. Това беше обявено от Кирил Петков. Не стана ясно кой ще е превозвачът и кой ще поеме разходите.

Изводът от посещението на премиера е, че няма нищо ново договорено, всички чувствителни за България неща остават на заден план. Новото българско правителство влезе в капана на Скопие да отчита псевдо напредък чрез множество срещи, заседания, обещания, без реално да върши нищо, а понякога дори и да се отрича от вече договореното.

Материалът Мата Хари Котето Захариева си вярва, че е геополитик – нападна Кирил Петков заради драмата с РС Македония е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Не пропускай

Back to top button