18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

МЕГАДЕЛО след 20 години: Двама на съд – измамили 4500 българи с приватизацията

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Мегадело за измама стартира в Кърджали. Двама обвиняеми ще влязат в Окръжния съд за използване на неистински документи-пълномощни от името на други лица, с които са били ощетени 4500 души.

Подсъдимите И.К. и Д.М. са действали в периода август – октомври 2003 г. Всеки един от двамата е получил чуждо движимо имущество, без правно основание, с намерение да го присвои – инвестиционни бонове от втората вълна на масовата приватизация.

Съдът е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание за 14 май 2024 г., на което ще бъдат обсъждани въпросите по чл.248 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, посочиха от съда.

За насроченото разпоредително заседание ще бъде съобщено на подсъдимите, техните защитници, Окръжната прокуратура – Кърджали, както и на пострадалите лица, които са изключително голям брой – близо 4500 души.

В разпореждането си съдът е посочил, че явяването на пострадалите лица в разпоредителното заседание не е задължително, както и че в 7-дневен срок от връчване на съобщението, но най-късно до започване на разпоредителното заседание пред първоинстанционния съд, могат да направят искания за конституиране като частни обвинители и граждански ищци.

Проверка по рама

„24Родопи”

Материалът МЕГАДЕЛО след 20 години: Двама на съд – измамили 4500 българи с приватизацията е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ