Mercedes показа „баничарка“ от бъдещето

След като преди няколко седмици от Mercedes показаха електрическата лимузина EQS, която според германците е първият от електрическите луксозни автомобили, то изглежда, че сега от компанията се прицелват в съвсем различна сфера, а именно тази при минивановете.

Счетоводна Къща ИРМАТИ

Концептът EQT ни показва как ще изглежда първата електрическа „баничарка“ на Mercedes, като очаквано тя е базирана на модела Citan, който пък от своя страна е ребрандирано Renault Kangoo. Най-вероятно серийният EQT ще споделя задвижване с наскоро обновеното електрическо Kangoo и ще разполага с 44кВч батерия и пробег от около 270км с едно зареждане.

Ако при “класическия” Citan, то приликите с идентичното Renault са видими още на пръв поглед, то при EQT нещата стоят по съвсем различен начин. Поглеждайки миниванът отпред можем да видим голяма решетка, подобна на тази при останалите електрически модели на Mercedes, както и интересни светлини с LED технология, които са вградени под нея.

Страничната линия е типична за този клас автомобили, но въпреки това инженерите са се постарали формите да са с минимален коефициент на съпротивление. За това допринасят и дръжките, които подобно на новата S-Klasse се показват когато отключите автомобила.

В задницата отново първите погледи са приковани в светлините, които са свързани с малка LED ивица, а под нея можем да видим и моделното означение, заедно с пояснението, че колата все още не е достигнала серийно производство. Впечатление прави и липсата на мястото за номер.

Интериорът със сигурност не е толкова смело решен като при EQS, като малък екран е разположен в средната част на таблото, а пред водача можем да намерим класически аналогови прибори. Показаният екземпляр разполага още с бял кожен салон, панорамен покрив и хромирани елементи със синкав оттенък.

Новините Днес
Счетоводна Къща ИРМАТИ
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Posts