14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Международна схема в Narod.bg: Зетят на бившия посланик на Казахстан съсипва „Ромпетрол” (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


ВИП мениджърът Иляс Кулджанов, зет на бившия посланик на Казахстан у нас Темиртай Избастин, е главен изпълнителен директор на KMG International Group, която стои зад бизнеса на „Ромпетрол”. Баровецът и неговият сват са забъркани в международна финансова схема с горива и петролни продукти, която пряко каса е и България, четем в ексклузивен сигнал до Narod.bg.

Проверката ни показа, че зетят Иляс Кулджанов диктува правилата в KMG International NV, която е регистрирана в Нидерландия. От своя страна групата е 100% собственост на държавната петролна компания на Казахстан KazMunayGas. Т.е., щетите са изцяло за сметка на бившата съветска република.

„KMG Интернешънъл“ притежава и оперира най-голямата румънска рафинерия и една от най-модерните рафинерии на Черно море – „Петромидия“ в Констанца.

Финансовите машинации са трансгранични, защото „Ромпетрол” оперира във Франция, Румъния, България, Молдова, Грузия, Турция, Швейцария, Казахстан, Украйна и Нидерландия. Компанията е на българския пазар от 2002-а.

Съветът на директорите на „Ромпетрол България”е от четирима човека:

Проверка по рама

Серик Искаков (свързан с 1 фирма)

Арман Алимжанов (свързан с 1 фирма)

ТЕМИРТАЙ ИЗБАСТИН (свързан с 1 фирма)

Каталин Димитру (свързан с 1 фирма)

Сред тях ясно личи името на бившия посланик на Казахстан Темиртай Избастин, тъст на биг боса Иляс Кулджанов.

Актуалният посланик на Казахстан в България е Н. Пр. Виктор Темирбаев (56), който е на поста от януари 2023-а.

Магазин за Акумулатори

Смята се, че зетят на дипломата Избастин е нанесъл огромни финансови щети на бизнеса на „Ромпетрол” в Румъния, Казахстан и България. В момента Иляс Кулджанов се разследва от румънските власти за безстопанственост, която наскоро довела до взрив в рафинерията в Румъния.

Само преди броени дни експлозия разтърси най-голямата рафинерия в северната ни съседка – „Петромидия/Ромпетрол“, в резултат на която избухнал огромен пожар, съобщава румънската държавна информационна агенция Agerpres.

Според първоначалните данни е възникнал пожар в инсталацията за хидрорафиниране на бензин.

Очаквайте продължение в Narod.bg

Материалът Международна схема в Narod.bg: Зетят на бившия посланик на Казахстан съсипва „Ромпетрол” (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ