12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Министърът дреме: Шефката на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска строи незаконно?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова дреме – подчинената ѝ шефка на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” (ИА „ГИТ”) клон Благоевград Славянка Симитчийска вдига криминален строеж, който дори не се проверява от инспекторите, разкри служител от югозападния град.

Служителите в Инспекцията по труда се стараят да проверят всички строителни обекти, но съвсем очаквано точно дупката в ж.к. „Струмско” при черквата целенасочено е заобикаляна – както самият строеж, така и фирмата, която стои зад него – регистрираната в Сандански „Ларго транс 2014” ООД.

Фирмата строи на 100 м от зданието на Славянка Симитчийска, но е проверена само за първия обект, не и за „услугата”, която като прави на директора на Инспекцията по труда.

Ситуацията е абсурдна, защото строежът на Симитчийска е необезопасен, работниците дори нямат каски, ако стане трагедия кой ще понесе вината, пита източникът.

Друг въпрос е дали документацията на строежа е изрядна, за целта има компетентни органи, които да направят проверка. Дали в Инспекцията в Благоевград е представена и Заповедна книга, както и за другите обекти, завършва с въпрос сигналът.

Проверка по рама

Източник: Alarma.bg

Материалът Министърът дреме: Шефката на Инспекцията по труда Славянка Симитчийска строи незаконно? е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ