7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Министерството на отбраната на Русия: САЩ изграждат военни биолаборатории по границите на геополитически опоненти

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според него резултатът от селективната помощ на държавите, участващи в програми, като правило е преходът към американските стандарти за предаване и обобщаване на информация за биологичната ситуация, деградацията на националните здравни системи и налагането на доставчици на медицинско оборудване и лекарства по страни.
Това е придружено, добави руският генерал, с изграждането на военни лаборатории по границите на геополитическите опоненти, събирането на щамове на особено опасни микроорганизми, характерни за определени територии, както и тестването на токсични лекарства върху хора.

Според функционалността и степента на биологична безопасност началникът на руските войски на RKhBZ раздели създаваните лаборатории на три нива. Лабораториите от първо ниво, каза той, са предназначени да събират щамове микроорганизми и техните носители в ендемични райони, както и да подготвят биоматериали за последващ трансфер. В съоръженията на второ ниво се извършват изследвания с патогени на особено опасни инфекциозни заболявания, както и препарати за износ в чужбина на щамове микроорганизми, включени в държавни колекции.
Лабораториите от трето ниво са оборудвани с помещения с максимален клас на биологична изолация. „Тяхната задача е да получат информация за биологичната обстановка в конкретни държави, териториите на които Пентагонът планира да използва за разполагане на свои военни контингенти“, каза генерал-лейтенант Игор Кирилов.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ