16.7 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Миро на Лена Парапета ще се бори за шеф на КЗК?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Нова сладка длъжност е обещана на депутата Мирослав Иванов от покровителя му Кирил Петков. Половинката на Лена Бориславова, нарочена за Лена Парапета след унизителните кадри с Просто Киро, се гласи за председател на Комисията за защита на конкуренцията, научи „Уикенд”.

Иванов, който стана татко миналия септември от половинката си, щял да бъде изправен срещу настоящия председател на парламента Росен Желязков за поста. От месеци се говори, че след ротацията на 6 март съдбата на Желязков е да бъде назначен в престижната комисия, ала изведнъж от „Продължаваме Промяната” решили, че те също трябва да издигнат кандидат.

Първоначално фаворит за стола в КЗК бил Никола Минчев, който жестоко се излъгал в лоялността на Кирил Петков и компания – обещаният му пост пръв в събранието като шеф след Росен Желязков щял да отиде при ген. Атанас Атанасов, за да се удовлетворят неговите и на десницата амбиции за високи кресла в държавата.

Стигна се дори до оплаквания от страна на Минчев, че е измамен, а половината ПП застана зад него и за малко коалицията да се разтури от скандали. Дори десните признаха, че са готови за вътрешни избори кой – Атанасов или Минчев да е номиниран за шеф на парламента, ала хората на Кирил и Асен бързо му запушили устата с обещания да е в евродепутатската листа.

Проверка по рама

Амбицията обаче да имат свой човек в регулатора не напуснала ПП и се намерил и Мирослав Иванов, който да стане такъв или поне да бъде изправен срещу Росен Желязков.

Дори да не заеме поста председател, човекът на Кирил Петков получил уверение, че ще бъде сред членовете на важната комисия. След като се роди дъщеричката му Деа, Миро остана в парламента, но майка й – депутатката Лена Бориславова, напусна Народното събрание.

Слуховете за повече от приятелство между нея и Петков пък превърнаха Мирослав Иванов в посмешище и според депутати от ПП е било време „да му се реваншират”, и то по възможност на пост, далеч от парламента и медийното внимание.

Материалът Миро на Лена Парапета ще се бори за шеф на КЗК? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ