България

Митко Каратиста съди МВР, за да работи останалата без лиценз „Делта гард“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мутренската охранителна компания „Делта гард“ ЕООД на Димитър Спасов – Каратиста е завела дело срещу заповедта на шефа на националната полиция, с която през ноември бе отнет лиценза й за извършване на частна охранителна дейност, научи Новините Днес.

Оспорването на заповедта спира изпълнението й, т.е., докато съдът не се произнесе, „Делта гард“ има право да работи.

Процедурата по отнемане на лиценза бе открита през октомври на основанието, че собственик, съдружник или управител в дружеството е привлечено като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, показва проверка на „Сега“ в съдебните регистри.

Само в Новините Днес: Съдружникът на Митко Каратиста в „Делта гард” е престъпник! Марин Русев изритан от МВР за връзки с босове на мафията (СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ)

Проверка по рама

Доскоро Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев притежаваха по 50% от фирмата. От 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев, поне официално. По-късно се разбра, че Спасов е бил обвинен в Бургас за самоуправство, осъществено със сила или заплаха.

Административният съд в София вече е насрочил делото за лиценза за февруари догодина. Дотогава Агенцията по вписванията и Районната прокуратура в Бургас трябва да пратят справки в съда. От първата институция магистратите са изискали официална справка, от която да е видно на коя дата Спасов е вписан в Търговския регистър, а след това и заличен като съдружник във фирмата.

Новините Днес пита: Пирувал ли по морето бившият МВР шеф Младен Маринов с изритан за бандитизъм полицай и Митко Каратиста (кой е съдружникът в „Делта Гард” Милен Русев?)

От прокуратурата в Бургас е изискана официална справка за това с кое постановление и от коя дата на Спасов е повдигнато обвинение, кога му е предявено и на каква фаза е преписката. „По преценка на наблюдаващия прокурор на съда да се изпрати и копие от постановлението/или поне първа и последна страница, с видна дата на предявяването му на лицето“, пише още в определението си съдия Миглена Николова.

„Делта гард“ се прочу с разследването на „Антикорупционния фонд“ за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант „8-те джуджета“. Президентът Румен Радев поздрави вътрешния министър Бойко Рашков за започналата процедура за отнемане на лиценза на фирмата. „Времето на деребеите свърши“, коментира държавният глава.

Любопитното е, че „Делта гард“ са подали две жалби срещу отнемането на лиценза си в рамките на броени дни. В съда обаче е направена служебна проверка и делото по жалбата, подадена втора по време, е прекратено.

Магазин за Акумулатори

Бойко Рашков мачка мутрите: МВР отнема лиценза на охранителите от „Делта гард” на Митко Каратиста (СНИМКИ)

Преди повече от месец Иван Демерджиев, който тогава беше служебен министър на правосъдието, обяви публично, че е подал сигнали до прокуратурата, че бившият съсобственик на „Делта гард“ Митко Каратиста (Димитър Спасов) го е заплашвал с главния прокурор.

Демерджиев каза, че следователят, който го е разпитвал, му е казал, че „елегантно“ е върнат в друга служба и вече се занимава с „тривиални“ дела. Демерджиев свързва това с работата му по сигнала. Прокуратурата не е коментирала. Спасов отрече обвиненията на Демерджиев и го призова да се явят заедно на детектор на лъжата.

Материалът Митко Каратиста съди МВР, за да работи останалата без лиценз „Делта гард“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button