Криминални

Митничари откриха 2699 контрабандни части за боеприпаси

2699 броя контрабандни части за боеприпаси – гилзи, проектили и преса за патрони, откриха митнически служители в чекирания багаж на иранец на Летище Варна, съобщиха от Агенция „Митници“.

Задържаните стоки не са под специален контрол съгласно Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества, но поради търговското си количество те за иззети. Предприети са действия по образуване на административнонаказателно производство по реда на Закона за митниците.

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На Митническия пункт на варненското летище той е преминал през „зелен коридор“ без да декларира нищо. Заедно със служители от отдел „Сигурност“ на летището и гранични полицаи, митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.Открити са преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места – в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии, допълниха от Агенция „Митници“.

Чужденецът е пътувал като турист с чартърен полет за Иран на 15 септември. На Митническия пункт на варненското летище той е преминал през „зелен коридор“ без да декларира нищо. Заедно със служители от отдел „Сигурност“ на летището и гранични полицаи, митническите инспектори извършват щателна проверка на чекирания багаж на пътника.

Открити са преса за снарядяване на патрони, 98 гилзи за нарезно оръжие и 2600 броя проектили в различни калибри. Те са били укрити на различни места – в кухините на плажни чадъри, в ютия, в метални пръчки и в консервни кутии, допълниха от Агенция „Митници“.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
bahçeşehir korsan taksi