26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Моравецки: Размириците във Франция са следствие от грешките на миграционната политика на ЕС

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Всички виждаме какво се случва във Франция, в Швеция, която нелегалната миграция доведе до пропаст. В рамките на една нощ няколкостотин изгорени къщи, няколко хиляди изгорени коли, счупени прозорци, разграбени болници и училища“, води ТАСС думите на полския премиер.

„Това са последствията от неконтролираната миграционна политика, която сме принудени да приемем“, добави Моравецки.

Според него ръководните органи на ЕС под заплахата от огромни глоби са се опитали да принудят Полша да приеме мигранти, но Варшава не е направила това, тъй като ги смята за заплаха за сигурността си.

На 8 юни в Люксембург министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз приеха два документа, които определят квоти за настаняване на нелегални мигранти или заплащане на издръжката им. Против приемането на новите правила гласуваха представителите на Унгария и Полша, а България, Литва, Малта и Словакия се въздържаха.

Проверка по рама

Протестите във Франция, довели до широко разпространени погроми и палежи в цялата страна, започнаха по-рано тази седмица, след като патрулни служители застреляха и убиха 17-годишен тийнейджър от северноафрикански произход на име Наел. Според френското вътрешно министерство младежът не се е подчинил на изискванията на полицията.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ