19.6 C
София
сряда, септември 27, 2023

Може да ги отгледате в чаша с вода. Кои са тези цветя и зеленчуци?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много хора обичат стайните цветя и зеленчуци, но не всички знаят как да работят с почва. За такива домашни производители има възможност да отглеждат определени растения, които не изискват почва, а само чаша с вода. Нека разгледаме някои от тях:
Зеленчуци

Някои зеленчуци могат да се отглеждат в домашни условия без да се нуждаят от почва или сложно оборудване. Домашни производители в Латвия предлагат използването на вода и чаша. Въпреки че тази техника не е подходяща за домати и краставици, чесънът, лукът и китайското зеле могат да се отглеждат без проблеми:
Чесън

Малък съд с вода се поставя, като течността докосва само кореновата зона на чесъна. Чесънът се оставя на закрито при стайна температура. След 3-5 дни ще се появят кълнове, а след 10 дни зелените части могат да се използват за салата.
Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

Проверка по рама

Китайско зеле
Листата на китайското зеле се използват за приготвяне на салати. Растението се поставя в съд с вода, като водата докосва само долната част на дръжката. Зелените части ще започнат да растат след 2-3 седмици.

Лук

За отглеждането на праз лук се използва глава с дължина около 5 см. Главата се поставя в чаша с вода, като скоро ще започнат да се появяват нови коренови издънки. Зелените листа ще започнат да растат след 1-2 седмици.
Цветя

Без участието на почва, могат да се отглеждат някои декоративни цветя. Важно е да изберете правилното цвете и да го поставите в стая с подходящи условия:

Магазин за Акумулатори

Отгледай си лимон в чаша – домът ти ще ухае приятно!
Зюмбюл

За отглеждането на зюмбюл се използват луковици, които се слагат върху камъни във ваза с вода. Камъните задържат влагата, необходима за растението, което обича добре осветени помещения.

Амарилис
Това цвете се отличава с големи и ярки цветове и дълги стъбла. Можете да го отглеждате по същия начин като зюмбюл, във ваза с камъни.

Бамбук

За отглеждането на бамбук не се изискват камъни. Контейнерът се пълни с вода, а за стабилност можете да използвате субстрат от експандирана глина.

Изумително: Тези цветя и зеленчуци могат да се отглеждат в чаша с вода

Тиландсия

Това цвете може да расте добре без почва и дори без поливане. Може да се постави в саксия или във ваза с камъни или субстрат. Камъните помагат за поддържането на растението изправено, като листата се напояват с вода, а камъните се овлажняват само когато са напълно сухи. Тиландсията предпочита висока влажност и добре осветени помещения.

Тези растения представляват отлична възможност за хората, които обичат зеленчуци и цветя, но не разполагат с градинско пространство или опит в отглеждането на растения в почва. Опитайте да отгледате тези разнообразни растения в чаши с вода и се насладете на красотата и свежестта, които те предлагат.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ