17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Мръсни номера: ПП и ДБ отиват заедно на избори

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Надцакването започва! Въпреки разнобоя в коалицията след продължили месеци преговори псевдореформаторите „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще участват заедно в предстоящия местен вот на 29 октомври.
Двете формации ще се регистрират в Централната избирателна комисия (ЦИК) като коалиция и почти навсякъде в страната ще участват с общи кандидати за кметове и общи листи за общински съветници, научи „Дневник“ от източници в двете формации. Там, където няма разбирателство за единна кандидатура за кмет, претендентите за поста ще бъдат издигнати чрез инициативни комитети.

В началото на преговорния процес в неофициални разговори „Продължаваме промяната“ настояваше за разделно участие в местния вот заради убеждението, че нейните кандидати са с по-големи шансове за успех, за разлика от „Демократична България“, чиито представители пък одобряваха идеята за съвместно явяване и на местно ниво.
Впоследствие от партията на Кирил Петков и Асен Василев смениха позицията си и се съгласиха на коалиция с „Демократична България“ заради опасността от разделение на електората, от което ще губят и двете формации.

Малко след това „Демократична България“ се оказа разколебана, тъй като нейните кандидати за кметове не получиха достатъчно подкрепа от „Продължаваме промяната“, която настоява на своите номинации. В крайна сметка обаче мнозинството в трите партии, които са част от обединението „Демократична България“ – „Да, България“, ДСБ и „Зелено движение“, е подкрепило идеята за коалиция и това е довело до промяна в решението, научи „Дневник“.
Материалът Мръсни номера: ПП и ДБ отиват заедно на избори е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ