17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

МВР министър с ужасяваща прогноза: Ще има още убити като Алексей Петров!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Има хора, които могат да бъдат убити като Алексей Петров. Това прогнозира доскорошният служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в интервю за БНР.
„Има още хора, за които се притеснявам, че могат да последват неговата съдба. Аз се сещам поне за няколко човека, които са в сходна ситуация – по-малко от пръстите на едната ръка“, заяви в прав текст той.

Показното убийство на Алексей Петров е абсолютно недопустимо, категоричен бе Иван Демерджиев. По думите му то е било направено демонстративно и без никакво притеснение от извършителите. Алексей Петров е тясно свързан с актуалните политически процеси, каза той и отбеляза, че повече от 5 години в България „никой не си позволяваше да извършва такива престъпления“.
„Алексей Петров беше и сценарист, и актьор. Това убийство трябва да се разследва много внимателно“, заяви бившият МВР-шеф и добави, че според него убийството на Петров е въпрос на национална сигурност.

Той коментира и случващото се в МВР и сектора за сигурност. „Когато създаваш такива трусове в системата за сигурност, не може да не очакваш, че държавата ще отслабне, респективно сектор „Сигурност“ ще отслабне. Това са логични последици“, обяви Демерджиев.
„Много е опасно да се пипат службите с декларации. Нека някой конкретно да посочи откъде черпи тези данните и нека да изложи мотиви“, заяви още той.

Проверка по рама

„Нормално е да се правят смени, но когато те са ясно мотивирани. За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 областни директори, сега са сменени повече от половината само за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков. Новият министът има право да прави тези смени, но когато сменяш повече от половината директори, трябва да се мотивираш ясно, защото всяко едно такова действие е ясен сигнал както към обществото, така и към МВР“, коментира още той.
По негови думи „тези хора се изправят срещу изключително тежка престъпност и ако те нямат увереността, че само в следствие на качествата и резултатите им могат да бъдат сменени,  много трудно може да се очаква от тях ефективно противодействие на престъпността“.

„Министър-председателят поиска от вътрешния министър определени действия и той отзивчиво смени позицията си“, каза Демерджиев относно действията към главния секретар на МВР. Той напомни, че този главен секретар не е назначен еднолично от президента, а той е гласуван от кабинет, в който са участвали Кирил Петков, Асен Василев и акад. Николай Денков.

Материалът МВР министър с ужасяваща прогноза: Ще има още убити като Алексей Петров! е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ