България

НАЦИОНАЛЕН СРАМ: Иван Гешев позори с писмо до Брюксел премиера, президента и цяла България (ЛИНК)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Журналистът Арман Бабикян и адвокат Николай Хаджигенов алармираха за скандално писмо, в което главният прокурор Иван Гешев позори премиера, президента и цяла България, предаде репортер на Новините Днес.

„Ние идваме!“ считаме за важно да известим българската общественост за скандално писмо на Иван Гешев, адресирано до председателя на ЕП Давид Сасоли, председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, ключови еврокомисари, председатели на парламентарни групи и посолства на съюзнически държави в София, в което опозорява български министър-председатели, министри, политически лидери, президентът на Републиката, депутати и граждански активисти, пишат протестърите.

За нас от „Ние идваме!“ е възмутителен фактът, че българската прокуратура се превръща във фактор, който вреди с неистини на доброто име на България, освен със собственото си поведение в страната, но и на международната сцена.

Въпреки предварително очаквания резултат, призоваваме Висшия съдебен съвет да вземе отношение към този срамен акт и да върне главния прокурор в действителността на неговите правомощия, докато все още ги изпълнява.

Проверка по рама

Председателят на движението Николай Хаджигенов заяви: „Това е пореден, надявам се последен опит на Иван Гешев да предизвика съчувствие към себе си пред институции и дипломатически представителства, които отдавна са наясно със същността и функционалните характеристики на българската прокуратура и лично на главния прокурор.

Това е „смешен плач“, който още веднъж показва, че подобни хора ще вредят на страната до последния ден, в който представляват тази важна за държавата ни институция“.

Писмото може да прочетете ТУК

Материалът НАЦИОНАЛЕН СРАМ: Иван Гешев позори с писмо до Брюксел премиера, президента и цяла България (ЛИНК) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button