Криминални

Нагъл до безочие! Прокурорският син от Перник потрошил и полицай

Синът на пернишкия зам.-окръжен прокурор Бисер Михайлов е с повдигнато обвинение. 18-годишният кик боксьор е хванат по време на акция, в която участват Националната полиция, ОД на МВР – Перник и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Срещу Васил Михайлов има 3 досъдебни производства, докладвани на Върховната касационна прокуратура.

Обвиненията срещу Михайлов са две. Те са затова, че на 09.04.2022 г. около 04,00 часа в близост до детска площадка в Перник, нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ.

По повод случая от 11 юни на причинена средна телесна повреда на бившия футболист Румен Андонов, ОДМВР –Перник уточнява, че в Първо РУ на заподозрения Васил Михайлов са образувани три досъдебни производства за различни провинения. Едното е за побой над полицай. Той е заснет на видео. На него се вижда как младежът рита мъж и му крещи „Ей, полицайче“.

На 12.05.2022 г. е образувано досъдебно производство, че на 09.04.2022 г. той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие – през месец ноември 2021 г. в заведение, на 11.12.2022 г. – в района на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 г. – в близост до зала „Кракра“ в областния град. На 20.05.2022 г. материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура – Перник.

На 29.05.2022 г. е започнато друго досъдебно производство, след като според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишния Андонов. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. На 30.05.2022 г. материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура – Перник.

Последният случай е от 11.06.2022 г, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство за телесна повреда, в хода на което е установено, че нападението е станало около 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на областния град, на жертвата са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишнят младеж. Той е задържан на 12.06.2022 г., като по медицински причини е освободен. В хода на разследването са установени и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери.

По информация от Районна прокуратура – Перник, към 15.06.2022 г. трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort