1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Нагъл кмет-корумпе напъва за мандат в „Студентски град”, охранява го Чеченеца

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Досегашният кмет на столичния район „Студентски” Петко Горанов изненадващо се оказа на балотаж, макар и с близо 1000 гласа по-малко от опонента му от коалиция „Обединени за София”. Управлението на Горанов през последните 4 години се свързва основно със скандали, заплахи, безобразен рекет над строители и редица съмнения за безогледна корупция, алармират хора от квартала пред „Уикенд“.
Продуцентът Виктор Димчев показва бодигарда с вид на мутра (на заден план) на кмета Петко Горанов. Прозвището на телохранителя е Чеченеца

Според запознати сигналите срещу него в КПКОНПИ са набъбнали сериозно, но не се предприемат действия, за да не се тълкуват като вмешателство в изборния процес. Всичко това е в основата на разлъката между него и ДСБ, от чиято квота преди 4 години Петко Горанов печели изборите. Той обаче бързо се извърта от партията, която го издига, и започва да работи за себе си.

Любопитен факт е, че за немалък период от време въпросният кмет се движи с въоръжен охранител, известен като Чеченеца. Той е с криминална регистрация и според хора от района изпълнява поръчки от всякакво естество на самозабравилия се кмет.
Единият от публичните скандали е с продуцента Виктор Димчев. Последният разказва напоително във фейсбука си за срещите със скандалния кмет и заплахите, които е получил от типа „ще ти разкажа играта“, „ще ти отрежа главата“, „ще ликвидирам семейството ти“. Поводът – неуредени финансови отношение от страна на кмета от времето, в което работи в „Студентски общежития”. Стига се и до вадене на оръжие от бодигарда на Петко Горанов, но се появяват много свидетели и сагата приключва тихомълком и без последствия.

Непубличната част от скандалното поведение на кмета е свързана основно със строителните фирми, които твърдят, че и най-елементарния документ се прибира от кмета и докато не му се обадят лично за среща, движение не се предприема. За разрешителните пък мизата е стигала колосални размери от по няколко десетки хиляди лева, твърдят източниците.
Това всъщност е и причината Петко Горанов да се хвали в предизборната си кампания с намалени разрешителни за строеж. В същото време обаче срещу тези му незаконни действия са заведени множество дела, които районната община няма как да спечели, тъй като законът за собствеността е изключително ясен.

Проверка по рама

Който и да бъде избран на балотажа в неделя за районен кмет, едно е сигурно – чакат го тежки съдебни дела, блокирана администрация и купища корупционни схеми в ход.
Материалът Нагъл кмет-корумпе напъва за мандат в „Студентски град”, охранява го Чеченеца е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ