4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Наглост в Новините Днес: 6 млн. лв. „бонуси“ раздадени в МТСП за 3 месеца – на калпак от 9 до 20 бона

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Напук на ежедневните корупционни скандали, които се вихрят в Министерството на труда и социалната политика (МТСП) на Лазар Лазаров, топ чиновниците във ведомството са получили допълнително материално стимулиране (ДМС) над 6 милиона лева за последното тримесечие!
Източник на Новините Днес от МТСП разкри, че в бюджета за ДМС са били заложени 2,8 милиона лева. По Закона за достъп до обществена информация Новините Днес пита кой и защо нареди да бъдат пръснати над два пъти повече пари за чиновниците, част от които вече се разследват за корупционни практики?

Важно е да научим какви са аргументите за раздадени царските бонуси, защото според нашия източник сумите „на калпак“ са между 9000 и 20 000 лева?
Дали пък двойните ДМС-та не са някаква извратена антиинфлационна мярка, за която са абонирани само белите якички от политическия кабинет в Министерството на труда и социалната политика, пита и информаторът на Новините Днес?

Материалът Наглост в Новините Днес: 6 млн. лв. „бонуси“ раздадени в МТСП за 3 месеца – на калпак от 9 до 20 бона е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ