България

Най-новата калинка на ГЕРБ: Асен Балтов властвал в „Пирогов” с фалшива диплома?

Уволненият заради колосални далавери шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е управлявал болницата цели две години без диплома по здравен мениджмънт, която се изисква за високия пост.

Разкритието направи от Балтов най-новата калинка на ГЕРБ, промушена през задния вход по върховете на държавата, предаде Lupa.bg. Сайтът дори разполага с дубликат на тапията на пишман професора.

Топ реститутът Балтов стана директор на най-големия спешен институт в страната в началото на 2017 г., а дипломата, с която е назначен, е издадена две лета по-късно – през 2019 г.

Интересен факт е, че едва през март 2021 г. той я е „входирал“ в здравното ведомство. Това поражда обосновани притеснения, че медикът, яхал джипката заедно с Баце да наглежда магистралите, е управлявал болницата или без диплома, или пък с фалшива такива.

Според източници от Центъра по обществено здраве проф. Балтов изобщо няма необходимата квалификация, за да управлява иначе елитния спешен институт. А за да има такава, трябва да има курс от 200 часа по здравен мениджмънт.

Проверка по рама

Шефът на спешния институт бе отстранен от поста си миналата седмица след проверка на Здравната каса, която установи няколко протокола за неоснователно получени суми в размер на общо над 1 млн. лв.

„Отстраниха ме заради сценарий, който тръгна още с встъпването на поста на новия министър на здравеопазването. Той назначи проверка в болницата, като обясни, че липсват около 1,5 млн. лв. Ние всеки месец подаваме документи със своите разходи. Няма източени средства от Здравната каса“, каза Балтов.

Притеснен от разкритията, обаче, хитрецът побърза да вдигне кръвно 220 и се върна в „Пирогов” вече като болник в Спешното.

Препатили пациенти сега му желаят същата храна, каквато те са консумирали по време на престоя си – посиняло пилешко и мухлясало сирене, която е само една от далаверите на професора през четирите години врастване.

https://novinarbg.com/vss-se-samoubi-ivan-geshev-oczelya-sled-7-chasa-prazni-prikazki-vizhte/

 

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort