България

НАЙ-СЕТНЕ! Калинка на ГЕРБ изхвърча от „Лукойл”

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Представителят на България в надзора на руския „Лукойл Нефтохим” – калинката на ГЕРБ Красимир Първанов, най-сетне ще бъде изчегъртан. Новината дойде от думи на депутата Ивайло Мирчев като коментар на случилото се снощи на коалиционния съвет.

Основната тема на късната спявка е била актуализацията на бюджета, призна народният избраник от „Демократична България” пред bTV.

Мирчев увери, че за всички антикризисни мерки, които трябва да бъдат в сила от 1 юли има пари.

На въпрос дали ще успее „Лукойл” да работи с друг петрол, освен руски, синият депутат отговори, че това ще се случи и е редно да стане възможно най-бързо.

„Трябва да имаме 0% енергийна зависимост от Русия“, категоричен бе той, след което разкри, че ще бъде сменен представителят на България в „Лукойл”.

Ловец на постове от ГЕРБ се издъни в „ЛУКойл” – Красимир Първанов нанесе щета от 1,2 милиарда

Както Новините Днес вече писа, ловецът на постове от ГЕРБ Красимир Първанов, пратен по времето на втория кабинет „Борисов“ като представител на държавата в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“, напълно е загърбил задълженията си.

Това лъсна в края на януари от отговор на министъра на енергетиката Александър Николов на депутатски въпрос.

Първанов е в надзора на стратегическото предприятие, в което българската държава държи „златната акция“, от 2017 г. Оттогава той нито веднъж не е докладвал на ресорното министерство какви са производствените и финансовите резултати на рафинерията, какви проблеми има, какви мерки и планове се обсъждат и приемат.

„Златната акция“ е инструмент на държавата да упражнява контрол върху важни решения в дружеството, като налага вето – например за промяна на предмета на дейност, за съкращения и т.н.

През времето, откакто е пълномощник на държавата, Красимир Първанов е участвал на 19 от 20 проведени заседания на Надзорния съвет (отсъствал е само от последното, проведено миналия декември), обяснява министър Николов в отговора си до депутата от ДБ Мартин Димитров.

Това са над 4 години, през които Красимир Първанов не е представил нито един документ – отчет, доклад, протокол или поне проект за решение, твърди министърът.

И изтъква, че представителят на държавата би трябвало редовно да отчита работата си – и годишно, а и на всяко тримесечие.

Материалът НАЙ-СЕТНЕ! Калинка на ГЕРБ изхвърча от „Лукойл” е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort