13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Напитка за здрава щитовидна жлеза

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Щитовидната жлеза има протеин, наречен тиреоглобулин, който, когато се съединява с йода, произвежда редица химикали, които регулират функционирането на всички органи, тъкани и клетки. Нарушения възникват тогава, когато този протеин не успява да се съедини с йода, което води до дисбаланс и съответно, до различни заболявания, като хипо- и хипертиреоидизъм.
Но за щастие, здравословните навици могат да ни помагат да защитим здравето си и да намалим значително риска от тези състояния.  Ще ви помогне да се погрижите за здравето на щитовидната жлеза с мултивитаминен сок, който ще донесе огромни ползи на тялото ви.

Богат е на витамини, антиоксиданти и минерали, като йод. Тези естествени компоненти регулират определени функции, които може да бъдат нарушени поради хормонални проблеми в тялото. Сокът включва храни, които са богати на бета-каротин (провитамин А) и значително количество витамини от група В. 
Без горните хранителни вещества тялото губи способността си да абсорбира ефективно йод, основен елемент за производството на хормони, както в самата жлеза, така и в надбъбречните жлези. Сокът съдържа и този минерал благодарение на включените в него водорасли спирулина, спанак и краставица.

Как да си приготвите този мултивитаминен сок за нормализиране функциите на щитовидната жлеза?
Ще са ви нужни следните продукти:

Проверка по рама

• 1 краставица
• 5 стръка целина

• 6 листа спанак

• 1 ябълка
• 5 бр. моркови

• 1 чаша кокосова вода (250 мл)

Магазин за Акумулатори

• сок от 1 лимон
• 1 чаена лъжичка спирулина (на прах, 10 г)

Начин на приготвяне:

Измийте старателно всички съставки и ги нарежете, за да улесните по-нататъшното им смесване, с изключение на спирулината, кокосовата вода и лимоновия сок, разбира се. След това сложете всичко в блендер, добавете течностите и пасирайте до получаване на гладка консистенция. Сервирайте напитката прясно приготвена и се опитайте да пиете по две чаши на ден от нея. За да постигнете желания ефект, най-добре е да я приемате редовно, 2-3 пъти седмично.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ