12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Наришкин: САЩ отчитат грешните изчисления в Близкия изток като „руската пропаганда“ и подготвят нова информационна война

ПРОЧЕТИ СЪЩО

По-специално той подчерта, че нормализирането на ситуацията в Сирия продължава, нивото на взаимно доверие в Близкия изток расте, а авторитетът на Съединените щати, напротив, рязко пада.

„Какво мислите, какви изводи направи Държавният департамент на САЩ от това? Съвсем предсказуеми“, обърна се Наришкин към представители на Съвета за сигурност и ръководители на разузнавателни и правоохранителни агенции от повече от 100 държави, участващи във форума.

„Те приписват всичките си грешни изчисления и престъпления на действията на така наречената руска пропаганда и разработват планове за информационна война с Москва“, продължи той.

Наришкин също отбеляза, че съответните англосаксонски структури са натоварени със задачата да подкопаят зараждащия се диалог между Саудитска Арабия и Иран и да дискредитират посредническата роля на Пекин.

„Следите от тази деструктивна работа, посочи той, вече ясно личат в световното информационно пространство“, посочи директорът на Службата за външно разузнаване.

Проверка по рама

В същото време той изрази увереност, че в новите геополитически реалности „семената на сеячите на раздора няма да покълнат“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ