17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Нарколог изброи ранните признаци на алкохолизъм

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според нарколога Александър Поликарпов формирането на зависимост се доказва преди всичко от невъзможността да се контролира количеството консумиран алкохол.
„Толерантността към голямо количество алкохол, преходът от леки алкохолни напитки към силни показва появата на толерантност, тялото „свиква“ да преработва етилов алкохол често и във все по-големи количества“, обясни той.

Намаляването на периодите на трезвост Поликарпов също нарича тревожен знак. Той посочи, че човек първо пие по празниците, след това през почивните дни и скоро започва да търси причина да пие и да въвлича и другите в процеса.
Според СЗО допустимата доза алкохол включва до 50-60 мл етанол на ден. Но трябва да се разбере, че няма безопасна доза. Всяко количество алкохол формира пристрастяване с течение на времето и вреди на тялото Александър Поликарпов

Забелязвайки симптомите на алкохолизъм, Поликарпов съветва незабавно да се свържете с психолог или други специалисти. Според него игнорирането на зависимостта води до нейното прогресиране, пиянство, нарушаване на нормите на социално поведение и сериозни заболявания на вътрешните органи.
/Zdrave.to

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ