12.8 C
София
петък, април 19, 2024

Narod.bg до съдия Андон Миталов: Мартин Нотариуса идвал ли е на заседания на спецсъда в кола с полицейски буркан? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Трусовете на върха в съдената система след убийството на Мартин Нотариуса продължават. Само преди дни председателят на парламентарната комисия „Божанов” Никола Минчев от ПП разкри две от имената на магистрати, посещавали частния клуб на публично застреляния лобист – Емил Писков и съдия Андон Миталов.

По този повод източник на Narod.bg от държавното обвинение отправи въпрос до наказания по „Магнитски” Андон Миталов – идвал ли е Мартин Божанов – Нотариуса на ваши заседания в спецсъда с кола с полицейски буркан и в качеството на какъв сте го допускали в зала съвместно с адв. Велимир Атанасов, сочен за човекът зад цялата схема?

Андон Миталов стана първият българин, попаднал под санкции от САЩ заради корупция. В изявление тогавашният държавен секретар Майк Помпео посочи, че в качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Спецсъдията кацна на мушката на САЩ, след като пусна лидера на Движение „Русофили“ Николай Малинов, получил забрана да напуска България заради шпионаж в полза на Русия, да лети до Москва, за да получи специална награда от Владимир Путин.

Спецсъдията Миталов е обсъждан дори при срещата на Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп, призна тогава бившият премиер. Той заяви, че не е успял да обясни на Тръмп за пускането на Малинов „как е възможно, след като прокуратурата и МВР и ДАНС са арестували за шпионаж, има повдигнато обвинение, как български съдия го е пуснал да отиде да вземе орден от президента Путин“.

Андон Миталов със съпругата си Корнелия, дъщерята Гергана и зетя Майер Герон

Освен спецсъдията, черен печат от Щатите получават съпругата му Корнелия Стойкова-Миталова и дъщеря му Гергана Миталова. В профила си в социалните мрежи Гергана споделя, че е завършила право. Нейн съпруг е адвокатът Майер Герон, син на известния юрист Йосиф Герон. Андон Миталов присъства на семейните тържества и празниците на внучетата си, става ясно от снимки във фейсбук (очаквайте подробности по темата, б.ред.).

Миталов започва кариерата си през 1991 г. като военен следовател, а три години по-късно и военен прокурор. През 1999 г. изненадващо подава оставка и става адвокат. Десетина година по-късно иска освобождаването му да бъде обявено за нищожно с мотива, че оставката му е внесена от „некомпетентен орган“, а подписът не бил негов.

Съдът отказва да го възстанови на работа. През 2013 г. участва в конкурс на спецсъда и получава оценка 3,95. Заради представянето си ВСС отказва да го назначи, но той обжалва и печели. Така през 2014 г. започва да правораздава на столичната ул. „Черковна“.

В декларацията си пред Сметната палата Миталов обявява придобит през 1993 г. апартамент в София с площ от 114 кв. м. за 90 500 лв., както и гараж за 13 500.

През 2004 г. се сдобил с една втора част от два апартамента в столицата, показва справка в Имотния регистър. Единият е от 68 кв. м. и купен за 19 хил. лв., а другият е 126 кв. м. в столичния кв. „Лозенец“, купен за… 19 500 лв. от Министерството на отбраната.

Магазин за Акумулатори

Следете Narod.bg, за да научите коя е блондинката Гергана, дъщерята на съдия Андон Миталов, текстът ще бъди придружен с пикантни снимки

Материалът Narod.bg до съдия Андон Миталов: Мартин Нотариуса идвал ли е на заседания на спецсъда в кола с полицейски буркан? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ