България

Наши-ваши: Жената на министър стана шефка на кабинета на Асен Василев (Виолета Лорер няма CV?)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Работата в новото правителство започна доста да прилича на шуробаджанащина. Съпругата на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер –Виолета, е назначена за шеф на кабинета на вицепремиера Асен Василев, съобщи Клуб Z.

Тя беше два пъти служебен зам.-министър на Асен Василев – веднъж през 2013 г. в Министерството на икономиката и втори път – в Министерството на финансите в кабинета на Стефан Янев. Сега, обаче, връзкарката е спусната на поста без биография, от която да разберем каква й е експертизата за поста.

Лидия Колева пък ще е медиен съветник на Василев.

Премиерът Кирил Петков е назначил само девет от планираните 17 съветници.

Проверка по рама

Сред тях са Лена Бориславова, която е началник на кабинета му, бившата говорителка на МВнР от първото правителство на ГЕРБ Весела Чернева, шефът на пресцентъра на МС Александра Тренкова, бившата вече депутатка от ПП и бивш зам.-министър на икономиката Яна Балникова, председателят на асоциацията на планинските водачи Любомир Попйорданов, Таня Павлова, която по всяка ветоятност е главният юрисконсулт на Софийския университет и шеф на политическия кабинет на Кирил Петков, докато беше служебен министър на икономиката.

Друго интересно име е Владимир Барзов от Междуведомствената група за проверка на ДКК, който записа видео с Кирил Петков за нарушенията при ремонти на язовири. Нищо не е известно за Димитър Бучков.

С 12 души трябва да разполага вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, но тя е назначила само двама –  началник на кабинета е Росен Енчев, а медиен съветник – Николета Абрашева.

Вицепремиерите Борислав Сандов, Корнелия Нинова и Гроздан Караджов все още не са назначили хора в политическите си кабинети.

Клуб Z е поискал по Закона за достъп до обществена информация имена, кратки биографии и последната месторабота на назначените в политическите кабинети. Изненадващо от МС казват, че не разполагат с биографиите, защото такива не се изисквали при назначаването.

А “предоставянето на данни относно предишна месторабота попадат в обхвата на Закона за защита на личните данни“. Така излиза, че биографиите на всякакви назначения трябва да останат тайна и няма как да се прецени с каква експертиза разполагат.

Магазин за Акумулатори

В същото време министрите на финансите и на енергетиката са качили биография и снимки на началниците си на кабинети.

Материалът Наши-ваши: Жената на министър стана шефка на кабинета на Асен Василев (Виолета Лорер няма CV?) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button