22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Не е воланът: Това е най-мръсното място в колата!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Съветът към всички шофьори е да мият колите си възможно най-често, защото никога няма да могат да видят с просто око колко бактерии се появяват в тях.
Последните изследвания за чистотата на автомобилите и къде са най-мръсните места в тях, предизвикаха истинска буря сред шофьорите.

Въпреки че от години се смята, че воланът в колата е бунище, когато става въпрос за натрупване на бактерии, резултатите от най-новите изследвания на университет опровергаха тази теория.
Микробиологът от университета Астън д-р Джонатан Кокс смята багажника на колата за най-мръсното място, където са идентифицирани 1425 микроорганизма.

Това не е добра информация за всички, които използват колите си за пазаруване и слагат торби с храна и напитки в багажника.
Що се отнася до другите мръсни места, на второ място е шофьорската седалка с 649 бактерии, следвана от скоростния лост, задната седалка и таблото.

Проверка по рама

Воланът на фона на споменатите седалки в колата изобщо не е мръсен. На него екипът от изследователи на Кокс откри само 146 бактерии.
Д-р Кокс и неговият екип препоръчаха на шофьорите да мият колите си възможно най-често, особено интериора, което мнозина не правят толкова често.

Стелките, поставките за чаши и шевовете на тапицерията често са развъдници на мръсотия, която окото не може лесно да забележи.

Ако миете колата си сами, уверете се, че го правите възможно най-прецизно и търпеливо, защото вашето тяло и телата на другите пътници в автомобила ще ви бъдат много благодарни./Zdrave.to
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ