22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Непознатите свойства на парацетамола (премахва пърхота, помощник №1 на цветарите)

ПРОЧЕТИ СЪЩО
От парацетамола могат да се извлекат множество ползи, освен тези за здравето, научи Ко4.

Със сигурност всеки един има в домашната си аптечка парацетамол, но едва ли сте предполагали за тези ползи. В следващите редове ще ви обясним за какво още бихте могли да използвате парацетамола:
Грижа за косата

Вземете три таблетки парацетамол и ги стрийте на прах. След това ги добавете към шампоана и измийте косата си. По този начин ще се преборите с досадния пърхот и ще предотвратите чупливостта на косата. Само след няколко процедури ще се уверите, че наистина си струва.
Грижа за кожата

Проверка по рама

Парацетамолът наистина има широкоспектърна употреба. Наистина е отличен помощник. Той е отлично средство за справяне с раздразнена и възпалена кожа. Освен това може да ви помогне да се избавите от акнето.
За целта е необходимо да си приготвите т.нар. „лечебна каша“ от парацетамол. Стрийте пет таблетки от медикамента и добавете 150 мл. топла вода. Мажете пъпките или обривите с тази паста. Само след няколко процедури от тях няма да има и следа.

Грижа за прането

Колкото и странно да ви звучи, парацетамолът може да ви е от полза дори при прането на дрехите. Той е отлично средство за справяне с петната от изпотяване. За това лекарство обаче тези досадни петна не са никакъв проблем.
Достатъчно е да стриете две таблетки на прах, след което да добавите към тях малко вода, за да се получи каша. Нанесете я върху петното, оставете я да подейства няколко минути и изперете както обичайно.

Грижа за растенията

Магазин за Акумулатори

Може би ви звучи налудничаво, но парацетамолът наистина може да ви е от огромна полза дори и при растенията (в това число и цветята).
Едно от съдържащите се в парацетамола вещества стимулира производството на етилен и подпомага унищожаването на вредните бактерии. Достатъчни са 3-4 таблетки парацетамол, стрити на прах и разредени в 500 мл. вода.

Пръскайте растенията редовно с тази смес и ще останете приятно изненадани.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ