18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Неправилният прием на вода сутрин може да доведе до страшни болести

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки че пиенето на вода сутрин се счита за един от най-полезните здравословни навици, ако се прави неправилно, могат да възникнат различни здравословни проблеми, включително рак, предупреждават експертите.
„Пиенето на чаша вода сутрин е наистина много важно за нашето тяло, но много хора го правят погрешно“, информира платформата WeChat.

По-специално, експертите считат за погрешно приемането на студена вода на гладно. Това според тях може да влоши благосъстоянието при съществуващи проблеми в стомаха, както и на сърдечно-съдовата система, тъй като допринася за спазми.
От своя страна, пиенето на много вода увеличава стреса върху сърцето. Това може да доведе до опасни аномалии във функционирането на миокарда, особено когато той е отслабен или има хронични сърдечни нарушения.

„Пиенето на много вода сутрин е погрешно. Средно е достатъчно тялото да получи не повече от 150 милилитра, тоест около половин чаша. Освен това е важно да пиете вода бавно, на малки глътки “- казаха експертите.
Превишаването на посоченото от тях количество води до втечняване на стомашната киселина, което може да повлияе отрицателно на функциите на храносмилането.

Проверка по рама

Специалистите също смятат за грешно и опасно да пиете гореща вода сутрин (това често се препоръчва за укрепване на имунната система). Течности с температури над 65 градуса заплашват да увредят лигавицата на хранопровода и да причинят рак, тъй като изгарянията на деликатните тъкани повишават нивото на анормални клетки, които могат да станат злокачествени./  и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ