18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

НЕРВИ в ГЕРБ: Кметът на Хасково забрани песните на Слави Трифонов (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Представете си само. В 2023 година, Европейски съюз, България, Хасково, един кмет от шайката ГЕРБ – Станислав Дечев, забранява пускането на патриотични песни на градско събитие. Това вече е ДЪНО, пише aferahs.com.
Предисторията:

От Община Хасково обявиха, че на 26 март – Ден на 10-и пехотен родопски полк и Ден на Тракия, е откриването на новия модерен парк на Хасково. Събитието ще се проведе пред монумента на полка, превзел Одринската крепост. Откриването на новия парк ще бъде с участието на Военно формирование – 52 740, Духов оркестър Хасково с диригент Недялка Ангелова, Народен оркестър при Община Хасково с ръководител Димчо Йорданов и ансамбъл „Южняци“ с ръководител Васко Димов.
За събитието е изготвен сценарий, който е разпространен до всички участници и заинтересовани страни. Наши верни сътрудници ни предоставиха сценария.

Документът, на който е написан сценарият, е на бланка на Община Хасково. В него още в първа точка се вижда забраната за пускане на песни на „Ку-Ку бенд“ и Слави Трифонов, които са с патриотична насоченост, по време на мероприятието.
Мероприятието с откриването на парка е абсолютен предизборен пиар. Случайно или не, датата е избрана точно седмица преди изборите. Изказваме обосновано предположение, че всички от листата на ГЕРБ ще се пъчат на откриването.

Проверка по рама

Напомняме на читатели и публика, че проектът за парка е от 2018 година. Идеята е на тогавашния кмет Добри Беливанов. Процедурата бе започната именно от него. Така че Дечев си приписва заслуги, които са на някой друг.
Сега относно песните на Слави…

Песните на Слави събуждат патриотичен копнеж за една по-добра България сред хората, които още не са се примирили и предали.

Със следващите редове предупреждаваме, че разграничаваме ПП Има Такъв Народ от творчеството на Слави Трифонов. Ще припомним на уважаемия ни кмет за едно невероятно шоу под дъжда, събрало 70-хилядна публика, която пя, плака и се радва заедно.
Хората на стадион „Васил Левски“ чувстваха и поемаха със сърце и душа всяка дума и песен на „Ку-Ку бенд“ и Слави Трифонов. 70 000 българи пяха химна, 70 000 българи си казаха „За добро или за лошо, българи сме ние“.

Не знаем за Дечев, но нас, публиката и зрителите, тези неща ни трогват. Защото обичаме България и балканските ритми, защото няма други като Слави Трифонов, „Ку-ку Бенд“ и целия екип зад тях, които са на върха толкова години, благодарение на труда и таланта им!

Магазин за Акумулатори

Мнението на 70 хиляди души за нас е по-тежко от мнението на един, при това гербаджийски, кмет.
Дечев – този, който има енергията, умението и таланта да внуши на 70 хиляди души мисли и емоции, които не са агресивно насочени срещу някой друг, заслужава респект.

Слави не е пророк и месия, въпреки че много често негови песни са се превръщали в емоционално острие на политически и обществени промени. Не е месия, но тогава в онази нощ, по време на концерта, успя да направи онова, което пиарът на Мойсей му казал на Синайския бряг: „Не знам как да избягаш от фараона, но ако разцепиш водите на Червено море, за да минем, гарантирам ти публикация на първите страници на Стария завет“ .

В онази петъчна вечер Слави и „Ку-ку бенд“ разцепиха водата…
На Вас, г-н Дечев, това никога няма де ви се случи. Така че вземайте си политическите пиар ходове и се скрийте в кабинета си. Не смейте да се подигравате с нещо, което само един човек в България е постигнал.

Материалът НЕРВИ в ГЕРБ: Кметът на Хасково забрани песните на Слави Трифонов (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ