18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024

НЕЗАКОННО: ПП-ДБ-СС закопаха 1 млн. лв. без да питат софиянци

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Маркировката и колчетата в района на НДК, които трябваше да префасонират булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и ул. „Фритьоф Нансен“ в столицата, а вместо това осигуриха адски трафик, са стрували повече от 1 милион лева. Толкова средства са необходими, за да бъдат построени 20 детски площадки, изчисли бившият общински съветник Георги Георгиев, който сега е кандидат за депутат от ГЕРБ.

След масово недоволство на софиянци съдът разпореди общината да спре незабавно малоумните промени на ПП-ДБ-„Спаси София”в движението по „Патриарха“, защото са незаконни.

След решението на съда от ГЕРБ настояват Васил Терзиев да освободи незабавно заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов от розовата партия „Спаси София”, който твърдеше, че проектът е съгласуван със СДВР, което се оказа пълна лъжа.

Мотивите на Административния съд да спре реорганизацията на движението в центъра на столицата са, че промените не се основават на никакъв административен акт или закон.

Делото срещу пощурелите общинари и кмета с ДС закваска Васил Ухото бе заведено от Европейския център за транспортни политики. От своя страна Административният съд обяви, че действията на Столична община трябва да бъдат преустановени незабавно.

Проверка по рама

Междувременно дори най-твърдото ядро привърженици на бизнес коалицията ПП-ДБ недоумяват защо спорната идея за велоалеи в центъра на столицата бе стартирана в навечерието на изборите, когато повечето партии залагат на популизъм, а не на слабоумни идеи, решения и действия.

 Отказът на Терзиев да признае публично грешката си пък затвърждава убеждението, че в Столична община не се зачита мнението на жителите на града. Някои дори правят аналог между действията на кмета и това, което са правили неговите роднини по върховете на „Държавна сигурност” преди десетилетия, когато всичко е зависело от тях и алтернативно мнение не се е допускало.

Скандалът с велоалеите е сериозен предизборен удар по ПП, и то на фона на катастрофата с автомобила на НСО и невнятния Кирил Петков. Преди последните събития и гафове „Промяната“ бе загубила близо 200 000 от досегашните си симпатизанти и подкрепата за тях слиза на критично ниско ниво.

Вече не е тайна, че коалицията на Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов може да се окажат четвърта политическа сила в следващото 50-о Народно събрание. Това би означавало фактически край на „Продължаваме промяната“, която е в основата на всички безумия, случващи се напоследък. Но нека не забравяме, че това става не без коалиционното участие на другите две големи формации, пише „Филтър”.

Материалът НЕЗАКОННО: ПП-ДБ-СС закопаха 1 млн. лв. без да питат софиянци е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ