24.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

НЕЗАКОННО в Новините Днес: Зетят на главсека на МВР Петър Тодоров става полицай №1 в Пловдив

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Зетят на главния секретар на МВР Петър Тодоров – Радослав Начев, е временно назначен на поста директор на областната дирекция на МВР в Пловдив, разкри ексклузивно пред Новините Днес източник под пагон. До момента Начев бе зам.-директор под тепетата и изпълнява длъжността директор, след като миналата седмица титулярят Васил Костадинов беше отстранен от поста от сегашния вътрешен министър Калин Стоянов заради пропуски в разследването на зверското убийство на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица и протестите там.

Сега борбата на влиятелния му тъст Петър Тодоров е комисар Начев да поеме директорския пост за постоянно, въпреки че това е против правилата, алармира информаторът на Новините Днес.

Само в Новините Днес: Главсекът на МВР Петър Тодоров ваканцува без пари в Созопол

Начев живее на семейни начела с дъщерята на доскоро бойкотиращия министъра Петър Тодоров, който преди да стане главен секретар беше началник на Първо районно управление в Пловдив.

Проверка по рама

Според вътрешния полицейски правилник обвързани семейно и роднински служители на МВР нямат право едновременно да заемат ръководни постове, тъй като се създава възможност за организирането на „престъпна верига“.

Освен роднинската връзка Начев няма опит в Криминална полиция, а само в Охранителна, затова не ясно с какво основание ще заеме поста на директор на Областна дирекция. Биографията му също по никакъв начин не отговаря на длъжностната характеристика за позицията „директор“.

Само в Новините Днес: Братът на главсека на МВР – назначен БАЕЗ

Преди тъстът му Петър Тодоров да го назначи за зам.-директор и сега за временно изпълняващ длъжността на шеф на ОД на МВР-Пловдив, Радослав Начев беше назначен за началник на столичния КАТ отново от Тодоров.

След като стана ясно, че е зет на главния секретар, Начев беше преместен на ръководна позиция в Пловдив с план да заеме след време поста на директор.

Както първи писахме братът на главсека – Владимир Тодоров, също намаза – роднината на Петър Тодоров тихомълком бе назначен в Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), където заплатите започват от 5000 лева на месец…

Магазин за Акумулатори

Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва Академията на МВР със специалност „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“.  След това започва работа като  полицейски инспектор в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“  в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Пловдив.

От 2011 г.  оглавява същия сектор, а през 2013 г. става и негов началник. През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение.

От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел „Пътна полиция“.

Материалът НЕЗАКОННО в Новините Днес: Зетят на главсека на МВР Петър Тодоров става полицай №1 в Пловдив е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ