12.1 C
София
четвъртък, май 23, 2024

НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА: Масови бунтове по места срещу Просто Киро и ген. Наско

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Масови бунтове на активисти по места от двете партии – „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” са причината отново двете формации да отидат заедно на избори и за европарламент, и за българското Народно събрание, научи „Уикенд”.

Скорошно вътрешно проучване между членовете на ДБ показало, че повечето от тях са негативно настроени коалицията отново да се яви на вота и искали партията им сама да си опита късмета на избори. Тази нагласа обаче не била уважена от лидерите ген. Атанас Атанасов и Кирил Петков, както стана ясно след конгреса на ПП.

В момента коалицията се тресе от масово недоволство по места, а членове и активисти и на двете партии плашели с оставки, бунтове и кървави писма, като гневът срещу лидерите бил насочен най-вече към Петков и към измисления генерал Атанасов, който в последните дни се забърка в жестоки скандали с опит да указва влияние и да си осигурява очи и уши в службите.

Именно тресящата се от скандали коалиция по тази причина обяви, че ще се яви на вота в комплект, но от това броженията не стихвали, разказаха и от двете формации. Тепърва скандали ще има и между ръководството, след като „Промяната” изстреляха своите 14 кандидати за евролистата, но от ДБ не са казали официално тежката си дума за подредбата.

Говори се, че след Никола Минчев като водач от ДБ настояват за свой човек, тъй като Кирил Петков обещал на Даниел Лорер и новата си любимка – Деница Симеонова, следващите две места. Считаната до скоро за фаворитка Калина Константинова, която е от лагера на Асен Василев, изобщо изпадна от списъците за Брюксел и ще е водач на листа за парламентарния вот, а останалите кандидати са неуспели на този етап политици от партията или бивши депутати.

Проверка по рама

Влиянието на Кирил Петков и ген. Атанасов в двете партии било повече от минорно, като активът на десните скачал най-остро към поведението на генерала, който се опитвал да си осигури „собствени тайни служби” в службите.

Петков пък отдавна западал като политик и лидерството владеел предимно Асен Василев, който се харесва на симпатизантите на ПП заради умерения си тон и острите критики към ГЕРБ, които буквално изхвърлиха от властта малката коалиция и пратиха цялата държава на избори. Петков бил и на мушка и заради поведението си на конгреса, когато на презентация изкара сладки постове с още по-апетитни заплати и обяви именно тях като приоритет за партията, а не коментира политическата ситуация у нас и наболелите теми като социални плащания, инфлация и здравеопазване.

Междувременно с безпримерната си наглост ПП-тата поискаха президентът Румен Радев да не назначава служебния кабинет на Димитър Главчев, защото не им е удобен.

Президентът Радев да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев – изцепи се зам.-председателят на ПГ „ПП-ДБ“ Стою Стоев пред БНТ. „Изключително спорен кабинет и господин Радев, ако прецени, може да не го назначи“, призова още веднъж Стоев, който от доморасъл юрист стана зам.-председател на правната парламентарна комисия.

На ей това нещо не му се иска служебен кабинет по новите правил на Конституцията, които… пепейките пробутаха

И побърза с етикетите – по думите му сега ще се види президентът Румен Радев на коя страна ще застане – „дали на обществената (т.е., на брокерската ПП-ДБ) или ще продължи колаборацията между ГЕРБ и ДПС“, плаши окръгленият пепеец.

Материалът НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА: Масови бунтове по места срещу Просто Киро и ген. Наско е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ