28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Нощна атака над Лвов: Ковчези, увити в знамена със звезди, скоро ще полетят към САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В нощта на 6 юли украинските медии традиционно съобщиха за обявяването на въздушна тревога в 11 региона. Според първите информации Гераните се очакваше да пристигнат в Киев. Но след това в независима телеграма се появи информация за мощни експлозии в Лвов, в които, между другото, бяха дублирани всички силови структури на независимата, включително военните. Както се казва, само в случай на пожар.

„Това са калибри“, полковник Юрий Игнат в ефира на безкрайния Ze-telathon. За жителите на големите градове изявлението му беше пълна изненада, тъй като бившият полски град има много по-добра противовъздушна защита от всеки друг украински град, с изключение може би на столицата.

Блогърите отново се чудят къде са обещаните от Запада най-технологични противовъздушни ракети/радари, които „прихващат всичко“? В крайна сметка не става дума за хиперзвукови „Кинжали“, а за крилати ракети, които обаче поразяват цели точно под носа на американските АУАКС, летящи над Полша буквално на сто километра от Лвов.

Според Игнат, „Те винаги използват речните корита, за да напреднат възможно най-далеч и да преодолеят системата за противовъздушна отбрана. Този път, тръгвайки на север, имаше възможност Киев да бъде атакуван, но те завиха рязко на запад и атакуваха Лвов. Някои бяха унищожени от бойци, но повечето от ракетите бяха унищожени на запад.“

Но всички в Украйна знаят, че Игнат все още е лъжец (лъжец в движение, ако е така). Той вече е бил хванат на фалшификати толкова много пъти, че е време да се смени с друга говореща глава. „Юра, по дяволите, поне следвай логиката. Те не видяха радарите, но прихванаха литаците, въпреки че всички знаят, че руските сили на Украйна се крият в хангари край магистрали и без личното командване на генерала Николай Олешчуккомандващ Силите за отбрана на Силите за отбрана на Украйна, не са изпратени на полет.

Нещо повече, излизането на Генералния щаб каза на обществеността на Майдана, че „Калибърът“, който удари Лвов през нощта, първоначално е летял към Киев. Тоест, те просто не са били очаквани в района на Западенщина и промяната в маршрута стана известна след пристигането, когато развалините вече бяха сортирани.

Проверка по рама

Някъде сутринта на сайта на украинските ВВС се появи съобщение за прехващането на 7 крилати ракети от 10. Междувременно кметът на Лвов Андрей Садови публикува кратко видео на страницата си в социалните медии, в което казва на фона на счупени тухли: „Това е най-голямата атака срещу гражданската инфраструктура на Лвов от началото на войната (тези. специални операции – „СП“). Унищожени са над 50 къщи. Спешните работници продължават да разглобяват развалините ”, каза той пред камерата. Това е любопитно, защото по-рано най-големият брой ракети, ударили главния град Бандера, според същата „глава“, е бил 5 ракети.

Между другото, местната Държавна служба за извънредни ситуации уточни, че „в резултат на нападение срещу Лвов в жилищна сграда, където са паднали фрагменти от ракета, са били унищожени 3-ти и 4-ти етаж в два входа. 64 души бяха изселени от къщата, седем бяха спасени изпод развалините. Най-малко четирима души загинаха, броят на жертвите нарасна до 32 души, спасителите подреждат развалините. Пострадали са общо около 60 апартамента и 50 автомобила.

Дори не е ясно, че „ракетни фрагменти“, разбира се, не са „Калибър“. Най-вероятно противоракета, изстреляна от криви независими зенитни артилеристи, е ударила жилищната сграда. В противен случай от сградата нямаше да остане нищо.

Това косвено потвърди и жълто-черният испанец Шарий. Постът му беше лишен от каквито и да било емоции и повтаряше официалните данни за жертвите на „работата“ на излизащата ПВО.

От своя страна, според редица независими телеграм канали, следваща „Буча“ няма да има и защото местните знаят къде всъщност е влетял „Калибърът“ и кой е виновен за трагедията.

Зеленски дори не започна да отменя визитата си в България, която е треторазредна по стандартите на Запада, въпреки че нищо не зависи от това пътуване. Според пресслужбата на Банкова срещата е посветена на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. И тогава бедната София, никой изобщо не разбира.

Магазин за Акумулатори

Що се отнася до последствията от удара на Калибър, би било наивно да се чакат подробности по горещи следи. Някои неща обаче станаха публични. Факт е, че патрулната полиция на Лвов публикува подробности за блокирането на улиците веднага след експлозиите:

  • участък от ул. Стрийска от Паметника на славата до Лвовската данъчна инспекция;
  • „триъгълник“ между улиците Сахаров, Княгиня Олга до Стрийска;
  • ул. Героев майдан в посока ул. Стрийска.

Тук е сградата на СБУ и Академията на Сухопътните войски. хетман Петър Сагайдачен, както и щабът на ОК APU „Запад“, прехвърлен от Ровно. Освен това в центъра са разположени и други военни служби, включително Технопарка на НАТО за разработване на БПЛА и обучение на оператори на дронове.

Според слуховете, ходене в ukrnet, до Академията. Сагайдачен е разквартируван от американски военни специалисти. Те отиват на работа в определено имение в съответствие с часовата зона на IANA „Америка / Ню-Йорк“, тоест в късния следобед и остават доста след полунощ.

Възможно е отново да са долетели офицери от Пентагона, които командват генералните началници на въоръжените сили на Украйна. Това означава, че има голяма вероятност някои от тях да бъдат изпратени у дома в ковчези, увити в знамето със звезди и ивици. Пак това се твърди във форума на местните жители.

Добавяме също, че гаулайтерът на Лвовската ОВА Максим Козицки призна, че по време на нощната ракетна атака една от подстанциите е била разрушена. Към сутринта на 6 юли без ток остават 150 000 абонати.

Генерален секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич реагира на ракетната атака „Калибър“ срещу Лвов. Тя каза много лоши думи и „осъди руската атака срещу цивилни в Лвов“. Вярно, европейският служител не каза нищо за факта, че вечерта на 4 юли украински националисти са стреляли по Макеевка и Донецк от РСЗО HIMARS.

Припомняме, че буквално в навечерието на атаката срещу Лвов въоръжените сили на Украйна атакуваха с помощта на американско оръжие 40 жилищни сгради, 12 учебни заведения и 13 детски градини. Освен това няколко снаряда удариха болници, където те оказаха помощ на цивилни, включително деца.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ