19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Нов рунд: Президентът и Димитър Главчев договарят кабинета

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев ще проведат в понеделник нова среща за промените в правителството.

Главчев съобщи в събота, че на последната му среща с Радев в края на миналата седмица е предложил самият той да поеме поста на външен министър, след като президентът се обяви срещу кандидатурата на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.

Митов се отказа от поста, но Главчев заяви, че няма да предлага нов кандидат за външен министър.

Така се стигна до предложението на Главчев самият той да оглави МвнР – идея, която Радев в събота окачестви като “авангардна“.

Президентът каза, че е посъветвал Главчев да помисли още малко с какво се захваща.

Проверка по рама

„В понеделник сутринта ще направим последен разговор. Ако той държи, приемам всички негови предложения, не се меся в неговата работа. Аз съм му казал, че в момента, в който ми подаде човек, на който има доверие, веднага ще издам указ.

Имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да поемат министерството и да свършат работата доста по-добре от г-н Митов“, заяви Радев в събота.

Смяната на министъра на външните работи Стефан Димитров беше поиската от Главчев с обяснението, че не е могъл да се свърже с него, когато Иран е нападнал Израел. Всъщност, смяната му е по заповед на посолството на САЩ, за което вече нееднократно Narod.bg писа.

Освен това Главчев предприе смяна и на земеделския министър Кирил Вътев, който имал колебания дали изобщо да поеме поста в служебното правителство.

*Очаквайте подробности

Материалът Нов рунд: Президентът и Димитър Главчев договарят кабинета е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ