17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Нова атака: РЗИ проверява пурата на Иван Гешев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) се включи в атаката срещу Иван Гешев като извършва проверка за пушенето на пура на главния прокурор по време на онлайн заседание на Висшия съдебен съвет на 18 април.

Това става ясно от писмо на здравните власти до bTV. Телевизията излъчи репортаж, в който след петата минута се вижда как Гешев пали пура, докато присъства онлайн на заседанието на съвета. Вижда се, че главният прокурор вероятно се намира в кабинета си в Съдебната палата.

В писмото си РЗИ моли bTV да предостави извадка от репортажа си, излъчен в централната емисия новини същата вечер, в който се вижда Гешев с пурата.

По закон е забранено тютюнопушенето в закритите обществени места – в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

Проверка по рама

В закона се посочва, че по изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата и снабдени с вентилационна система.

За това нарушение на Закона за здравето се предвижда глоба от 300 до 500 лв., а при повторно извършване на същото нарушение – от 500 до 1000 лв.

Заседанието на съвета на 18 май беше изнервящо за Гешев, тъй като се обсъждаше включването в дневния ред на сигналите срещу него, както и на първото предложение на шестимата членове на Прокурорската колегия за уволнението му заради тежко нарушение на служебните задължения.

В крайна сметка утре Пленумът на съвета първо ще се произнесе по редовността и допустимостта на предложението на шестимата, а след това ще продължи да обсъжда сигнала, подаден от зам. главния прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов. Какво твърди Сарафов прочетете тук:

Междувременно членове на прокурорската колегия на съвета внесоха и второ предложение за уволнението на Гешев.

Материалът Нова атака: РЗИ проверява пурата на Иван Гешев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ