Криминални

Нови разкрития за буса с мигранти, преминал през ограда по границата


Нови разкритията на bTV за буса с мигранти, който преминава през срязаната защитна ограда по границата на България с Турция. bTV научи от свои източници, че това се е случило в района на Лесово. Пресцентърът на МВР също даде подробности след запитването.

Според източници на bTV и уточненията от пресцентъра на МВР направени по-късно днес, клипът е сниман на 25 юни. Към този ден „Гранична полиция“ е била оглавявана от Деян Моллов, който на 10 август бе понижен от служебния министър Иван Демерджиев до заместник-директор, а на 25 август след настояване на министъра той подава оставка.

През разрязаната ограда минава цял бус с ямболска регистрация, пълен с мигранти, защото каналджиите са знаели, че този участък е по-слабо охраняван от останалите. Затова и каналджиите са имали достатъчно време дори да спрат и да снимат наглото преминаване във видео. Групата все пак малко по-късно е задържана. Действието се развива в ранното утро на 25 юни. Клипът е направен от един от каналджиите.

Минута след това бусът поема в грешна посока – наляво и се обръща на стръмен участък около река Тунджа. На снимка, направена след инцидента, се вижда същият бус, вече без регистрационни номера, а на граничните полицаи се налага да спасяват пострадалите мигранти. В най-близкото село – Лесово – също са гледали скандалния клип в социалните мрежи. От началото на годината досега са предотвратени към 100 000 опита за незаконно влизане от Турция, казаха от „Гранична полиция“. Оттам уточниха, че водят статистика за опитите, а не за хората, защото един мигрант може да направи няколко опита да премине границата. Оградата още същия ден е възстановена, а охраната в района подсилена. Но въпреки това местните продължават да разказват, че срещат редовно нелегални мигранти.

Проверка по рама

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
bahçeşehir korsan taksi