17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

НОВИНА: Мария Габриел загуби 60 000 евро заплатата в Брюксел

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Вероятността Мария Габриел да стане министър-председател изглежда все по-малко вероятна след скандалната пресконференция на главния прокурор Иван Гешев в началото на седмицата, която разтърси държавата и обърка много предварително уредени сметки, пише „Уикенд“.
Най-прецакана от ситуацията е самата Габриел, която напусна доброзорно уютното си местенце като еврокомисар, за да дойде тук и да се пробва за премиер.

Според източници на „Уикенд” в Брюксел Габриел е получавала 60 000 евро месечна заплата плюс безотчетни пари за командировки, самолетни билети и просторно жилище в сърцето на белгийската столица. Сега златния брюкселски дъжд вече няма да се изсипва над нея.
Бойко Борисов обаче имал сериозни планове за амбициозната чиновничка и дори ако варианта тя да стане премиер на редовно правителство с мандата на ГЕРБ пропадне, възнамерявал да й предложи друга позиция.

Най-вероятно Мария Габриел ще е кандидата на партията за кмет на София. От ГЕРБ все още не са обявили кандидатурата си, но като основен вариант се спрягаше името на Георги Георгиев. Наскоро обаче лично Бойко Борисов гарантира, че това няма да е той.
Партията се колебаела между няколко варианта – бившият шеф на „Пирогов” Асен Балтов, проф. Тодор Кантарджиев и неврохирурга проф. Николай Габровски.

Проверка по рама

Сега обаче на преден план излизала възможността да бъде издигната Мария Габриел, която така или иначе прекрати европейската си кариера, за да се потопи в родното политическо блато.
Материалът НОВИНА: Мария Габриел загуби 60 000 евро заплатата в Брюксел е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ