-1.3 C
София
понеделник, декември 4, 2023

Новина на Новините Днес: Васил Божков лети за САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-богатият българин – Васил Божков, другата седмица лети за Съединените американски щати, въпреки че според решение на българския съд бизнесменът е под домашен арест, научи ексклузивно Новините Днес от свой човек в МВР.
На 5 септември състав на Софийския апелативен съд пусна хазартния бос от килията и го прати вкъщи, като в ръцете на МВР е оставен контролът върху обвиняемия, който ще се извършва с електронна гривна. Решението на съда за мярката за неотклонение по делото за неплатени такси за близо 700 милиона лева е окончателно.

НА МИНУТАТА: Васил Божков разпитан от европейски прокурори! „Животът ми е силно застрашен“ (НА ЖИВО)

Въпреки това, обаче, идната сряда или четвъртък – 27-28 IX, милиардерът заминава с чартърен полет за САЩ, където е привикан за пореден път да даде показания по делото за рекет.
Източникът на Новините Днес твърди, че през американското посолство е дошла заповед Васил Божков да бъде пуснат да лети до Вашингтон, която нашите власти, естествено, са уважили без много приказки.

На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, за което първо Новините Днес съобщи два дни по-рано – на 23-и.
ПЪРВО в Новините Днес: Васил Божков се връща в петък, арестуват го за 72 часа

В емирството баровецът пребиваваше в последните три години и половина, но след кацането си в София беше задържан още на летището. На следващия ден Софийският градски съд го прати в ареста.

Проверка по рама

На 26 август СГС постанови „задържане под стража“ за хазартния бос. Преди това прокуратурата поиска постоянния му арест, защото имало опасност да се укрие. На 5 септември магистратите по пратиха в къщата му на „Московска“ 43 с електронна гривна.
Материалът Новина на Новините Днес: Васил Божков лети за САЩ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ