2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Новина от ВСС: Знакови дела стоят „на трупчета“, Борислав Сарафов дреме

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов може да наказва дисциплинарно прокурори за забавени досъдебни производства, но по важните дела от обществено значение няма никакво развитие“. Лошата новина съобщи членът на Висшия съдебен съвет Атанаска Дишева.
Повод за думите й е проверката на Сарафов, представена пред ВСС, която открила забавяне или нарушения в над 70 висящи досъдебни производства за престъпления от общ характер, извършени от магистрати, лица с имунитет, членове на Министерски съвет, и за престъпления срещу Републиката.

Дишева окачестви прекратяването на „Барселонагейт“ заради липса на данни за престъпление с думите „обществото не е убедено, че е проведено задълбочено разследване“.
Относно конституционната реформа в частта й за съдебната система Дишева посочи, че най-важните промени – разделянето на ВСС, и намаляването на правомощията на главния прокурор, са подкрепени еднозначно от Венецианската комисия.

Материалът Новина от ВСС: Знакови дела стоят „на трупчета“, Борислав Сарафов дреме е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ